Les veus de la comunitat gitana a les eleccions del 26M

Dos gitanos van formar part de llistes electorals als comicis municipals

La comunitat gitana va estar representada a les llistes electorals del 26M. Tot i que cap gitano ocupava llocs destacats de les llistes, diversos representants de la comunitat van formar part de candidatures com ara JxCat i Barcelona pel canvi-Ciutadans, segons recorda un article al portal municipals.cat. La llista d’Ernest Maragall també havia de portar un gitano a les llistes. Es tractava del cantant de Sabor de Gràcia, Sicus Carbonell, que havia d’ocupar el número 30 de la candidatura. Un episodi polèmic al voltant d’unes declaracions de Carbonell sobre la comunitat LGTBI van acabar amb l’expulsió del cantant de la llista dels republicans.

Els que sí van arribar fins a les eleccions van ser els gitanos de les llistes dels postconvergents i de Manuel Valls. En aquest últim cas, la inclusió d’un membre de la comunitat gitana va ser especialment comentada perquè l’ex primer ministre francès va expulsar milers de gitanos de França durant la seva època com a ministre d’Interior. Amb el fitxatge de l’estudiant de Dret de 22 anys Pedro Vargas Heredia, Valls va voler donar veu a la comunitat gitana a la seva candidatura. Vargas defensava que el regidor electe era la “millor opció per als gitanos”. Era el número 17 de la llista.

Un altre membre de la comunitat gitana que va estar a les llistes a les eleccions va ser Ricard Valentí, que ocupava el número 24 de JxCat. Valentí va dir en una entrevista al TOT Barcelona que per als gitanos Catalunya era la “mare” i alertava del perill que Valls arribés a accedir a l’alcaldia, cosa que finalment no ha succeït. 

Més informació

Nou comentari