Maragall proposa canviar el nom de l’avinguda Reina Maria Cristina

El candidat d'ERC reivindicat la muntanya de Montjuïc com a "districte creatiu" i "espai natural, per a l'esport i per a la cultura"

El candidat d’ERC a les eleccions municipals d’aquest 2019 a Barcelona, Ernest Maragall, ha proposat avui una “nova vida” per a l’avinguda Reina Maria Cristina, que inclouria el canvi de nom d’aquesta via, escenari de moltes celebracions populars i que encara porta el nom d’una integrant de la monarquia espanyola, la segona dona del rei Alfons XII, mare d’Alfons XIII i, per tant, besàvia del rei emèrit d’Espanya Joan Carles I. La proposta arriba quan fa dos mesos que s’ha executat el canvi de nom de l’avinguda Borbó, a Nou Barris, i un mes i mig que s’ha rebatejat l’antiga avinguda del Príncep d’Astúries, a la frontera entre Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, dos canvis celebrats pel veïnat.   

Tot i que no n’ha donat més detalls, el candidat republicà ha deixat la idea sobre la taula quan parlava de la transformació urbanística i d’usos que creu que cal a la muntanya de Montjuïc i el seu entorn, al districte de Sants-Montjuïc.

En un acte al Parc de l’Espanya Industrial amb la número dos de la llista, Elisenda Alamany, i el president del Parlament, Roger Torrent, Maragall ha assegurat que “Montjuïc necessita un impuls” i ha concreta que “ha de ser un nou districte creatiu de la ciutat. Ha de renéixer com a espai natural, per a l’esport, per a la memòria i per a la cultura. No pot ser un parc temàtic, ha de ser un parc ciutadà”, ha detallat.

I el complement d’aquest pla per a Montjuïc hauria de ser la transformació, inclòs el nom de l’avinguda Maria Cristina. Pel candidat republicà, s’ha de fer que l’avinguda sigui “una nova rambla de la ciutat, un passeig per a la ciutadania”. Paral·lelament, s’hauria de reformar de manera “integral”, la plaça Espanya –que és on va a parar l’avinguda Maria Cristina– i impulsar definitivament l’eterna transformació pendent del Paral·lel, que Maragall vol que també sigui “un carrer de referència cultural”.

Més informació

Comentaris

    Y cambiar el nombre de General Mitre, para cuando? 13/05/2019 6:29 am
    Bartolomé Mitre fué uno de los genocidas de la Guerra de la Triple Alianza contra el Paraguay y responsable junto al emperador de Brasil y el presidente de Uruguay de la eliminación de dos terceras partes de la población del Paraguay. Si uno se lee las crónicas de aquella guerra contra Paraguay, creo que no debería darse su nombre a una de las mayores calles de Barcelona.

Nou comentari