Maragall deixa en l’aire el cara a cara amb Colau: “A veure si trobem com encaixar-ho”

Critica Colau per haver trigat a contestar a la petició del candidat republicà

El cara a cara entre Colau i Maragall, en l’aire. El candidat d’ERC, preguntat sobre la possibilitat que ell i l’alcaldessa puguin fer un cara a cara abans que acabi la campanya electoral, ha lamentat que Colau no ho hagi acceptat abans: “Si hi estava disposat fa un mes, també ho estic ara. El problema és que jo tinc uns compromisos i una agenda”.

“Ara, de sobte, Colau veu urgent debatre amb mi. Deixem treballar els nostres equips per resoldre-ho i a veure si trobem com encaixar-ho”, i ha insistit que ha demanat aquest cara a cara amb Colau les darreres setmanes, i ha atribuït la resposta afirmativa de la líder dels comuns al resultat favorable que donen les enquestes a ERC.

Sobre la petició de la Fiscalia al Suprem perquè suspengui els presos polítics escollits al Congrés i Senat, el candidat d’ERC ha dit que no li sorprèn. “Amb escenes com la d’ahir al Congrés i amb aquests gestos veiem fins a quin punt ens trobem lluny de qualsevol perspectiva de diàleg”, ha dit aquest dimecres Maragall en la conferència Primera Plana organitzada per El Periódico, en què ha afirmat que la millor resposta a la Fiscalia és que ERC guanyi les eleccions municipals i europees d’aquest diumenge.

La petició de la Fiscalia vol materialitzar la suspensió de Raül Romeva al Senat i d’Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez al Congrés dels Diputats sense haver d’acudir a cap interpretació del reglament de la Cambra, que era l’opció que havia estimat l’alt tribunal en l’ofici que va remetre la setmana passada a totes dues cambres.

Model de ciutat

Maragall, que ha començat la seva intervenció amb unes paraules en record al divulgador científic Eduard Punset que ha mort aquest dimecres als 82 anys, ha explicat que el seu projecte té tres grans objectius: revertir les desigualtats i socialitzar els èxits, combatre el canvi climàtic i defensar els drets i llibertats.

També ha dit que vol recuperar la complicitat amb el sector privat i amb les entitats socials, impulsar polítiques a llarg termini, i liderar la ciutat: “Colau s’ha passat el mandat queixant-se i lamentant-se. Sovint les seves queixes tenen fonament, però no ha assumit les accions i decisions que calien en cada moment”.

Més informació

Nou comentari