Barcelona, una excepció en la sopa de sigles dels comuns

La capital catalana és un dels pocs llocs en què l'univers de Podem es presenta en una sola llista

Barcelona és una de les joies de la corona dels comuns. I no només perquè hi han governat durant quatre anys, sinó perquè és una dels pocs llocs en què l’univers dels comuns ha aconseguit aglutinar totes les sensibilitats sota una sola sigla: Barcelona en Comú. En un article publicat a municipals.cat, s’explica que BComú és una excepció en la sopa de sigles en què se solen convertir les eleccions per a l’entorn de Podem.

La capital catalana va ser una de les poques excepcions pel que fa a la confluència i va aconseguir presentar-se sota una sola sigla, juntament amb altres ciutats com Terrassa. A les eleccions del 26M els comuns mantindran l’estructura, tot i que la majoria de pesos pesants del govern Colau no repetiran i malgrat la fuga d’Elisenda Alamany a ERC.

En el cas de Terrassa, la confluència dels comuns no ha resistit els quatre anys de legislatura. A Sabadell les candidatures de l’univers dels comuns seran tres. Sabadell en Comú, que representa la llista oficial, haurà de competir amb Guanyem, Ara Sabadell i Podem.

Nou comentari