Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, una excepció en la sopa de sigles dels comuns
  • CA

Barcelona és una de les joies de la corona dels comuns. I no només perquè hi han governat durant quatre anys, sinó perquè és una dels pocs llocs en què l’univers dels comuns ha aconseguit aglutinar totes les sensibilitats sota una sola sigla: Barcelona en Comú. En un article publicat a municipals.cat, s’explica que BComú és una excepció en la sopa de sigles en què se solen convertir les eleccions per a l’entorn de Podem.

La capital catalana va ser una de les poques excepcions pel que fa a la confluència i va aconseguir presentar-se sota una sola sigla, juntament amb altres ciutats com Terrassa. A les eleccions del 26M els comuns mantindran l’estructura, tot i que la majoria de pesos pesants del govern Colau no repetiran i malgrat la fuga d’Elisenda Alamany a ERC.

En el cas de Terrassa, la confluència dels comuns no ha resistit els quatre anys de legislatura. A Sabadell les candidatures de l’univers dels comuns seran tres. Sabadell en Comú, que representa la llista oficial, haurà de competir amb Guanyem, Ara Sabadell i Podem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa