Elsa Artadi: “Ni Colau ni colauisme”

Junts per Catalunya demana els vots de “tots els progressistes” i de “tots els demòcrates” en els últims esforços per millorar les expectatives de Quim Forn

La candidatura de Quim Forn continua esprintant per intentar millorar les expectatives del seu candidat i Elsa Artadi en les eleccions municipals de diumenge a Barcelona. Les enquestes els donen només cinc regidors, la meitat dels que tenen ara, però estan convençuts que hi ha molts indecisos i que Carles Puigdemont rebrà un vot massiu, de manera que intenten arrossegar aquests electors del president a l’exili cap a l’urna de Forn.

Per això avui, en un míting al barri de Sant Andreu, al costat de la capella dels Segadors que es van revoltar exactament el 22 de maig del 1649, ja han fet una apel·lació directa a barcelonins que no són estrictament els seus votants habituals. El primer ha sigut Ferran Mascarell, exmilitant del PSC, “socialista, socialdemòcrata i sobiranista”, com ell mateix s’ha presentat. El número 4 de la llista ha cridat a votar Junts per Catalunya “tots els progressistes” de la ciutat.

I la mateix Elsa Artadi també ha buscat eixamplar l’electoral potencial. “No faig una apel·lació només als votants de Junts per Catalunya, cap repressor pot tenir més vots que les seves víctimes, per això tots els demòcrates han de votar JxCat”, ha argumentat després de recordar l’1-O i assegurar que l’alcaldessa, Ada Colau, “es va posar de perfil quan es preparava el referèndum”.

La candidata ha tornat a reclamar “unitat” independentista –com ja van fer quan intentaven que es creés una llista unitària– i ha advertit: “Ni Colau, ni colauisme, nosaltres no venim a apuntalar ningú”, en un avís velat a Ernest Maragall, del qual estan convençuts que vol pactar amb els comuns després de les eleccions.

En el desplegament que han fet a Sant Andreu, JxCat hi ha inclòs el president de la Generalitat, Quim Torra, que també ha criticat Colau. “Barcelona no ha estat del costat del país aquests quatre anys amb Colau. Jo, com a president de la Generalitat que vol fer la independència, necessito un alcalde de Barcelona que aguanti la pancarta de la llibertat dels presos fins al final, amb totes les conseqüències”, ha anunciat. I ha assegurat que “l’1-O va ser possible gràcies a Quim Forn, perquè l’alcaldessa s’hi va girar d’esquena”.

Per això ha repetit el missatge que fa una setmana que no paren de llançar des de les files de JxCat: “Tindrem dues urnes i necessitem la mateixa papereta a les dues urnes, que les dues urnes s’aixequin amb els vots de Junts per Catalunya”, ha reclamat.

Més informació

Nou comentari