Colau demana a ERC que deixi de banda “el debat nacional” i prioritzi Barcelona

L'alcaldessa assegura que té a punt 175 projectes per crear 50 noves hectàrees de verd i avisa que amb "la dreta" no es podrà fer

L’alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció per Barcelona en Comú a les eleccions municipals d’aquest 2019, Ada Colau, ha reclamat a ERC que deixi de banda “el debat nacional” i prioritzi Barcelona i ha alertat al PSC que amb Manuel Valls no es podran fer els canvis que necessita la ciutat. “Amb la dreta no podrem fer aquests canvis”, ha subratllat.

Són els advertiments que ha llançat als dos partits amb què, segons les enquestes, es repartirà els tres primers llocs dels resultats del 26M. La victòria està ERC i els comuns, segons el sondeig i sempre amb un marge molt estret, i el PSC els segueix en tercer lloc. Per això els pactes que puguin fer aquests partits són una de les obsessions de la formació que lluita amb ungles i dents per mantenir-se al govern municipal.  

Segons ha assegurat avui en un acte de campanya al parc de les Glòries –que no va poder inaugurar com a alcaldessa perquè s’estava en el període electoral de les eleccions al Congrés del 28A–, Colau i el seu equip tenen a punt 175 projectes per crear 50 hectàrees més d’espais verds a Barcelona el pròxim mandat. I és per fer això que necessita, segons els seus arguments, que “la dreta” no governi.

“La dreta no s’enfrontarà ni als especuladors ni als lobbys” per reduir la contaminació perquè aquests partits “seuen als consells d’administració” de les grans empreses, ha deixat anar, passant per alt que alguns ex alts càrrecs socialistes i d’ICV que també han trobat col·locació en grans companyies, tant a Catalunya com a Espanya, començant per Felipe González.

“Amb la dreta no podrem fer aquests canvis”, ha alertat Colau, segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN). La candidata ha retret a JxCat que no doni suport a la unió dels tramvies per la Diagonal i a ERC que hagi “boicotejat” la mesura durant el mandat. Aquesta queixa s’explica perquè fer que la Diagonal deixi de ser una “autopista” és un dels seus grans projectes no realitzats. Les altres dues “autopistes” que volen transformar en passejos són la Gran Via i la Meridiana. “Hem començat amb la Meridiana i volem atrevir-nos amb les altres”, ha assenyalat Colau. 

En la llista dels nous espais verds que té al cap, ha esmentat l’espai on hi havia la presó Model, el carrer Cristòbal de Moura, la Sagrera o el passeig marítim entre la platja de la Mar Bella i el Fòrum. Per a Colau, es tracta considerar els espais verds “no només com a una cosa bonica, que ho són, sinó com una infraestructura bàsica“, ja que afecta la salut dels habitants de la ciutat. 

Més informació

Comentaris

  Max 12/05/2019 9:39 pm
  Empaperar Barcelona amb auto-propaganda un dia darrera l'altre 1, 2 i fins 3 cartells diaris als portals de tota la ciutat, a banda dels posters gegants a parades d'autobús entre d'altres llocs, i gairebé tot collonades sense cap utilitat informativa. Quan es deu (devem) haver pagat per la creació, impressió i distribució de cada original ?
  Gatvell 12/05/2019 8:43 pm
  Si no es resol el "debat nacional" Barcelona no pit resoldre el seus problemes. Rodalies, inversions en infraestructures, economia competitiva i mononopolística, pensions, educació, ... Gairebé tot depèn de l'Estat que ens és enemic. Colau amaga el cap sota l'ala i vol fer una política de pegats i gesticulació. Fa la radical però es queda només en pal•liar els efectes i no vol resoldre les causes.
  Edgar 12/05/2019 6:26 pm
  Una bona raó per no votar Colau... Catalunya li importa un rave. Ara això no vol dir que ERC sigui l'opció.
  R2D2 12/05/2019 6:08 pm
  Barcelona capital de l'Estat Català. Ja sé a qui he de votar. ERC que faci el que cregui convenient (que serà el que li doni més vots...)
  El decebedor panorama del pobre votant 12/05/2019 6:01 pm
  Dos candidats, Monsieur Valls i Frau Colau són pur ego, projecte personal i prou. El del PSC, com es digui, és grisor i companyia a la recerca del passat. ERC cau en vicis de partits del sistema. JxCat no té un lideratge brumós. La CUP desapareguda en combat. Primàries és una incògnita.
  //*// 12/05/2019 5:45 pm
  Barcelona no puede permanecer al margen del debate nacional simplemente porque es la capital de la futura república catalana Colau!!
  Almogaver 12/05/2019 5:38 pm
  La ambigüitat dels Comuns comença a fer fàstic...recordeu allò que va dir Colau sobre Madrid...que era la seva capital, doncs aixo

Nou comentari