Artadi i Forn ja negocien amb Maragall pel govern de Barcelona

Els dos caps de llista s'han "intercanviat missatges", segons la número 2 de JxCat |Avui ja hi haurà les primeres reunions exploratòries

Les negociacions entre Junts per Catalunya i ERC a Barcelona ja han començat, immediatament, l’endemà de les eleccions municipals d’aquest 2019. De moment es tracta de contactes d’aproximació i exploratoris, en què JxCat té més pressa que ERC, que també vol parlar amb els comuns d’Ada Colau, com va anunciar ahir a la nit el candidat republicà com a guanyador de les eleccions.

Segons ha explicat Elsa Artadi aquest dilluns al migdia, Joaquim Forn i Ernest Maragall ja “s’han intercanviat missatges”. No ha quedat clar com ha sigut, tot i que els contactes dels presos polítics solen ser a través de persones del seu entorn si no se’ls pot visitar. Mentrestant, els equips d’una i altra llista ja han iniciat també contactes que poden ser l’embrió d’una negociació més estructurada. 

“Jo he parlat amb persones d’ERC, a través de persones interposades. I avui hi haurà reunions de coordinació dins del marc d’estabilitat de les nostres relacions”, ha exposat Artadi com a tota concreció. També ha especificat que ella el primer que tenia previst aquest migdia mateix era una reunió amb el grup municipal a l’Ajuntament mateix, “a Sant Jaume”.

Com ja va dir ahir a la nit, la candidata de JxCat ha emplaçat Maragall a fer “un govern del canvi”, que implica no pactar amb Ada Colau i buscar un acord amb ells. “Maragall ha agafat vot útil del canvi i també independentista perquè les enquestes el donaven guanyador”, ha advertit al republicà.

També ha subratllat: “Tornem a tenir un alcalde independentista a Barcelona, però serà alcalde amb només 10 regidors, que és el nombre de regidors amb què Xavier Trias va perdre l’alcaldia”.

Amb tots aquests arguments ha reivindicat “posar les bases de la unitat estratègica de l’independentisme”. “Junts per Catalunya sempre serà en aquesta unitat estratègica amb ERC i també amb totes les forces de l’independentisme”, ha puntualitzat.

Puigdemont, en connexió en directe des de Waterloo, ha remarcat que “el votant català que demana unitat ha practicat una unitat en dues onades”, una el 28A i una altra el 26M.  “Probablement, si jo m’hagués presentat al 28A hauria fet el mateix resultat que Jordi Sànchez. I Barcelona és un exemple que el votant tria el que menys perjudica el projecte global del sobiranisme. Pensar que m’han votat per mi és ser miop i injust amb els votants”.​

Més informació

Nou comentari