Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC anul·la l’absolució d’un mosso que va pegar un manifestant al cap
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat una sentència de l’Audiència de Barcelona que absolia un mosso d’esquadra acusat de colpejar amb la porra al cap d’un manifestant i obliga a repetir el judici, segons ha avançat La Directa. Els fets van tenir lloc el 25 de febrer de 2018, durant una concentració a Via Laietana contra la presència del rei Felip VI a Barcelona amb motiu de l’acte d’inauguració del Mobile World Congress. El mitjà de comunicació d’investigació parla de “clatellada jurídica del TSJC contra els seus inferiors jeràrquics” perquè també ha decidit apartar de la causa les jutgesses que van dictar la sentència absolutòria, María del Mar Méndez González i María Rosa Fernández Palma, i ha optat per nomenar un nou tribunal “de diversa composició personal”. 

Irídia celebra la decisió del TSJC

L’Audiència de Barcelona va absoldre l’agent en considerar que no hi havia proves suficients contra el mosso. El Centre de Defensa de Drets Humans – Irídia, va presentar un recurs i ara el TSJC l’ha estimat. El tribunal considera que la valoració de la prova és “objectivament errònia, irracional i clarament incompleta”. Per tot plegat, acorda que es torni a repetir el judici amb totes les garanties per un tribunal de diferent composició. Irídia ha celebrat la decisió del tribunal perquè demostra que la persistència en la denúncia de la violència policial “acaba per esquinçar el mur de la impunitat”. L’advocada de l’organització, Sonia Olivella, ha considerat “intolerable” que un manifestant ferit el 2018 per un agent “encara hagi d’estar esperant a la justícia” i ha afegit que la repetició del judici és una bona oportunitat per depurar responsabilitats.

Davant de tot això, Olivella també ha insistit que el cas posa de manifest la necessitat de crear un mecanisme independent de control de la policia que garanteixi investigacions ràpides, eficients i eficaces i eviti futures vulneracions de drets de les persones afectades per casos de males praxis o violència policial.

La víctima, Francesc R. de 58 anys, es trobava en aquesta manifestació i va resultar ferit al cap després de rebre un cop de porra antireglamentari per part d’un antiavalots de l’ARRO Ponent dels Mossos d’Esquadra, amb número de placa 6252, com anuncia La Directa. La denúncia de la víctima ja alertava des d’un primer moment que era una lesió al cap fruit d’un cop de porra. La sentència, que es va publicar el 10 de maig, absolia el mosso amb el vot particular del jutge Ignacio de Ramón Flors que defensava la seva condemna per un delicte de lesions amb ús d’instrument perillós.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa