El reglament de l’Ajuntament no permet crear el grup municipal que vol Bou

El regidor del PP proposava ajuntar-se amb Cs i Valls | Cs rebutja la proposta i aposta per "seguir sent el bastió del constitucionalisme" al consistori

El reglament orgànic municipal (ROM) de l’Ajuntament de Barcelona no permet que els regidors de Ciutadans, la candidatura de Manuel Valls i el PP formin un únic grup municipal, com ha proposat aquest dimarts el líder dels populars al consistori, Josep Bou, que s’ha postulat per presidir aquest grup.

Segons la normativa del consistori, el regidors no poden pertànyer a un grup municipal diferent del de la seva llista electoral, llevat del grup mixt. Per formar part del grup mixt, però, s’hauria d’haver demanat en un termini màxim de cinc dies després de la constitució del nou Ajuntament, que va ser el 15 de juny. A més, el grup mixt no té president i la tasca de portaveu es pot exercir de forma rotatòria.

A banda que la normativa no permet fer realitat la idea de Bou, després de l’oferta el grup municipal de Ciutadans ha desestimat acceptar-la. Li han respost que ja formen un grup municipal. “Seguirem sent el bastió del constitucionalisme davant els populistes i els separatistes”, ha apuntat el partit a través d’una piulada.

Més informació

Nou comentari