El reglament de l’Ajuntament no permet crear el grup municipal que vol Bou

El reglament orgànic municipal (ROM) de l’Ajuntament de Barcelona no permet que els regidors de Ciutadans, la candidatura de Manuel Valls i el PP formin un únic grup municipal, com ha proposat aquest dimarts el líder dels populars al consistori, Josep Bou, que s’ha postulat per presidir aquest grup.

Segons la normativa del consistori, el regidors no poden pertànyer a un grup municipal diferent del de la seva llista electoral, llevat del grup mixt. Per formar part del grup mixt, però, s’hauria d’haver demanat en un termini màxim de cinc dies després de la constitució del nou Ajuntament, que va ser el 15 de juny. A més, el grup mixt no té president i la tasca de portaveu es pot exercir de forma rotatòria.

A banda que la normativa no permet fer realitat la idea de Bou, després de l’oferta el grup municipal de Ciutadans ha desestimat acceptar-la. Li han respost que ja formen un grup municipal. “Seguirem sent el bastió del constitucionalisme davant els populistes i els separatistes”, ha apuntat el partit a través d’una piulada.

Nou comentari

Més notícies

Bou demana a Cs i Valls unir-se en un sol grup municipal per “pressionar” Collboni

Proposa un front espanyolista clar per replicar els actes independentistes quan el Suprem dicti sentència | Critica els anuncis d'Òmnium als busos de TMB
El president del grup municipal del PP, Josep Bou, amb un retrat del rei. | Europa Press

Bou vol que un retrat del rei Felip VI presideixi els plens de l’Ajuntament

Diu que Colau "no pot continuar menyspreant" el cap de l'estat espanyol

Rafael Casanova, un “españolazo”: el discurs de Bou al ple d’investidura

El regidor del PP ha començat renyant el secretari general perquè ha permès fórmules creatives per al jurament i ha acabat cridant "Viva España!"