Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC vota a favor de la petició del PP de posar el retrat de Felip VI a l’Ajuntament

Moment d’incomoditat màxima al ple de l’Ajuntament de Barcelona, quan el PP ha demanat que es posi el retrat de Felip VI al saló de plens. 

El portaveu dels populars, Josep Bou, ha retret a l’alcaldessa, Ada Colau, que es va treure la imatge de Joan Carles I quan s’havia de substituir per la del seu fill i que la substitució mai es va fer. I ha presentat, com a proposta seva en el primer ple ordinari del mandat, que es col·loqui ara el retrat. Ha al·legat que hi ha una sentència d’un jutjat contenciós administratiu de Barcelona que ordena penjar-lo. Però la sentència no és ferma.

La tinent d’alcaldia Laia Bonet, que ha hagut de defensar la posició del PSC, ha anunciat que el seu grup hi votaria a favor tot i rebutjar “la performance” del PP. Segons Bonet, “mentre no hi hagi sentència ferma, hem d’acatar la que hi ha”, ha dit amb una incomoditat manifesta pel fet de veure’s empesa per la maniobra del PP a votar de manera diferent que els seus socis de govern. 

Per part dels comuns, Jordi Martí ha anunciat el vot en contra, precisament recordant que la sentència no és ferma. “Hi votarem en contra perquè som una força política amb profundes conviccions republicanes, majoritària a la societat catalana, però sobretot perquè el reglament municipal és el que ha de dir què posem a la sala de plens, i la sentència que defensa que ha de prevalfdre la norma estatal no és ferma”, ha argumentat.  ERC i Junts per Catalunya, també hi han votat en contra.

Tant ERC com JxCat han criticat que aquesta hagi sigut l’única proposta del PP en el primer ple ordinari del mandat. “El primer ple és aquell en què els grups presenten les seves prioritats i el PP té aquesta prioritat. Ens demanen que posem el retrat de qui va fer que empreses marxessin de Catalunya, de qui va castigar el país, un rei que té tan poca legitimitat que només pot ser-hi en imatge”, ha dit Elisenda Alamany, d’ERC.

Ferran Mascarell, el regidor de JxCat que ha repost a la petició de Bou, ha advertit també que “no s’escapa a ningú la intencionalitat” del PP d'”imposar criteris que no són de la majoria de la societat”. “Tenen quatre diputats al Parlament, representen una minoria, manipulen la Constitució, usen la democràcia contra la democràcia, tenen l’objectiu únic d’impedir que els catalans puguin expressar-se”, ha retret a Bou, a qui ha recordat que segons el CEO, la monarquia està valorada amb un escassíssim 1,8 sobre 10 per la societat catalana.

A Twitter, la portaveu del grup, Elsa Artadi, també ha deixat clar el seu punt de vista de crítica al PP.

PP: posada en escena guanyada, votació perduda

Finalment, per tant, a més del PSC hi han votat a favor tant Cs com Barcelona pel Canvi –el grup de Manuel Valls, del qual avui només hi era Eva Parera. El PP ha demanat que la votació fos nominal i el tràmit s’ha resolt amb el vot regidor per regidor dels que eren presents. La regidora del PSC Marga Marí-Klose, que no hi era, s’ho ha estalviat. El PP ha perdut la votació per 14 a 22 i el retrat, per tant, no es posarà.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: d'on no n'hi ha no en raja a setembre 30, 2019 | 12:27
  d'on no n'hi ha no en raja setembre 30, 2019 | 12:27
  res de nou a la delegación del psoe a Catalunya, un prova més de que ells estan més a prop de les dictadures i més lluny de la democràcia
 2. Icona del comentari de: X*2 a setembre 30, 2019 | 14:11
  X*2 setembre 30, 2019 | 14:11
  Que se la fotin a casa seva , junt amb les del Franco, Hitler i altres assassins
 3. Icona del comentari de: OLIVETTA a setembre 30, 2019 | 15:01
  OLIVETTA setembre 30, 2019 | 15:01
  Demanaria que exposen un pa de payes,i a sota una bacina per la baba de aquet senor.que retrogado que pena .
 4. Icona del comentari de: només són odi i espanyolisme a setembre 30, 2019 | 17:48
  només són odi i espanyolisme setembre 30, 2019 | 17:48
  Són els mateixos feixistes però amb una altra carota, una mica més amable, que els seus companys del PP i Colono's, són els continuadors de l'obra del general en versió 2.0; buidar la cartera als catalans, prohibir i escapçar la seva cultura i tallar-los les ales en tot
 5. Icona del comentari de: Fat Boy a setembre 30, 2019 | 18:34
  Fat Boy setembre 30, 2019 | 18:34
  En lloc del Preparao que hi posin el retrar del Pau Claris i del Francesc Macia. Les uniques autoritats no sotmeses a l'ocupacio estrangera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa