El PP demana que es prohibeixi el padró als ocupes i que els el retirin als que el tenen

Els populars acusen Colau d'haver convertit Barcelona en "l'epicentre de les ocupacions il·legals d'Espanya"

El president del PP de la demarcació de Barcelona i regidor al consistori, Óscar Ramírez, vol que es prohibeixi als ajuntaments empadronar els ocupes i que es puguin anul·lar aquells que “s’han inscrit il·legalment”. Precisament ha posat l’accent en la capital catalana, una ciutat que ha liderat les gestions per facilitar el padró a tota mena de veïns –fins i tot els que no tenen un domicili.

El Partit Popular, però, s’hi ha plantat en contra i ha presentat el “pla antiokupa i de seguretat ciutadana” del partit. També ha recollit firmes contra aquesta pràctica. Durant l’acte, Ramírez ha acusat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d’haver convertit la ciutat en “l’epicentre de les ocupacions il·legals d’Espanya” i ha destacat que durant el primer semestre del 2020 el sistema estadístic de criminalitat va registrar més de 2.600 denúncies per aquest “fet delictiu”.

“Des del PP defensem el dret a la propietat, a la llibertat i a la seguretat ciutadana enfront d’una esquerra que nega el fenomen de l’ocupació il·legal i fins i tot parla de fake news“, ha afirmat Ramírez a través d’un comunicat. “Mentre Colau nega el problema de l’ocupació il·legal a Barcelona, el màxim responsable de seguretat de l’Ajuntament, el tinent d’alcalde Albert Batlle, constata que només durant els mesos de juliol o agost hi ha hagut 6 ocupacions diàries, cosa que demostra que no estem parlant de relats inventats per la part de la dreta sinó d’un problema greu que atempta contra el dret constitucional de la propietat”, ha denunciat.

Per la seva banda, la diputada del PP per la demarcació de Barcelona María de los Llanos de Luna ha dit que el PP “vol, amb la seva proposició de llei per lluitar contra l’ocupació il·legal, que es contempli de forma integral el fenomen delictiu i que es defensi i garanteixi també la seguretat de les comunitats de veïns, a les quals es permet actuar per mantenir la convivència i les condicions de salubritat que es veuen afectades per la presència d’ocupes”.

Nou comentari