Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocacia acusa el TS de vulnerar els drets dels presos
  • CA

La Comissió de Defensa del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab) ha carregat contra la vulneració de drets que s’estaria produint en el judici dels presos polítics. Ho ha explicat en un comunicat que recull Europa Press i que remarca que s’estan utilitzant proves procedents del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona que les defenses no coneixien i que això suposa saltar-se “el principi d’igualtat d’armes”. Segons el text, el comportament del Tribunal Suprem provoca la indefensió dels acusats per la “inadmissió de proves” presentades per les defenses. 

A més, critica “la dificultat d’accés a la sala d’observadors” i “advocats”. I puntualitzen que els lletrats tenen dret, a més, a un espai reservat separat del públic del que no estan disposant. 

La comissió posa emfàsi en denunciar la ratificació de la presó preventiva mentre duri el judici perquè suposa “una greu limitació del dret defensa”, pels horaris –que no permeten que els presos puguin dutxar-se amb aigua calenta al matí– i el funcionament dels trasllats. 

Capítol a part mereix la vulneració dels drets lingüístics, afegeix la cambra de l’Icab, que també carrega contra “les presses” del TS en els ritmes previstos. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa