Les discoteques del Port Olímpic planten Batlle en una reunió sobre la inseguretat

El tinent d’alcalde de seguretat anuncia un reforç de la vigilància i de les inspeccions | El precinte municipal de dos locals descarrila al jutjat

Les discoteques i locals d’oci del Port Olímpic han plantat al tinent d’alcaldia Albert Batlle (PSC), que havia convocat aquest dimecres una reunió de “reflexió” sobre la inseguretat als espais d’oci nocturn al litoral barceloní arran de l’homicidi d’un jove xinès el passat diumenge i l'agressió sexual a una menor a principis de juliol. Segons Batlle, hi ha assistit només un empresari, en representació d’un dels 25 locals que hi ha al recinte portuari. Tampoc hi ha anat la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM), que en un comunicat avui s'ha "desmarcat totalment" de la inseguretat i mala imatge dels locals del moll de Gregal.

Més info: Un home mor després de rebre una pallissa a la porta d’una discoteca del Port Olímpic

Per part de l'ajuntament, han assistit representants de la Guàrdia Urbana, dels districtes de Ciutat Vella i Sant Martí i de l’àrea de Serveis Socials; mentre que per part de Mossos han participat tres comandaments intermitjos. També hi ha anat l'empresa de seguretat privada que treballa al recinte, que segons Batlle ha expressat la seva "preocupació" per la integritat del seu propi personal. Un portaveu de les discoteques del Front Marítim –sota les torres Mapfre i més implicades que les del port en la interlocució– sí que hi ha anat, i fins a 4 representants dels restauradors del passeig marítim i del Gremi de Restauració, molt preocupats perquè el mal ambient nocturn espanta els comensals i el públic familiar. “És igual quins hagin assistit o no a la reunió, seran sancionats igualment els que incompleixin la llicència”, ha advertit Batlle.

Més info: Les noves nits del Port Olímpic: descontrol sota vigilància policial

El responsable de seguretat municipal ha anunciat que el reforç policial que ja ha començat a patrullar la zona es concretarà en dues furgonetes d’antiavalots de Mossos d’Esquadra i dues més de la Guàrdia Urbana. La dotació estarà present en horari nocturn i diürn cada dia, però s’ajustarà en funció de seguretat les necessitats de la ciutat. Considera que hi ha "un desbordament de l’activitat d’oci nocturn a la zona del Port Olímpic i del Front Marítim" i ha explicat que el consistori ja ha demanat a l'operador del port "que s’augmenti el personal de vigilancia privada i el nombre de càmeres de seguretat". El consistori iniciarà els tràmits per la instal·lació de més càmeres de videovigilància a l’espai públic proper als accessos.

Dos precintes fallits

Per altra banda, Batlle ha donat a conèixer que el districte de Sant Martí va ordenar el precinte de dues discoteques però els locals "van presentar un recurs als tribunals" i van aconseguir revertir l’ordre de tancament i tornar a operar. Eren "infraccions greus de les condicions obertura del local", com excés d’aforament, ha detallat.

A més, l’Ajuntament crearà a principis de setembre dues comissions de treball, una per cada nucli d’oci, per analitzar millores en la il·luminació i en els itineraris d'accés del públic al Port Olímpic, així com per eliminar "punts foscos" i prevenir agressions sexuals. 

El futur Port Olímpic, sense oci nocturn

Poc després de la compareixença d'Albert Batlle, la tinenta d'urbanisme Janet Sanz en una altra roda de premsa s'ha referit a l'extinció de les concessions dels locals d'oci del Port Olímpic i ha refermat la voluntat municipal de transformar completament el recinte. Els contractes dels pubs i discoteques del moll caducaran "entre abril i juny de 2020", ha recordat Sanz. Els restaurants que hi ha al passeig marítim, en canvi, tenen prorrogades les llicències fins 2022.

El consistori reclama a la Generalitat que li traspassi totes les competències sobre aquest port creat als anys 90 per tal de dissenyar amb més llibertat una reforma del recinte un cop finalitzi la concessió actual per donar-li nous usos. Segons ella, les eleccions "van influir" en retardar la delegació formal de poders, que el Govern ja hauria aprovat, i ha confiat que pugui fer-se realitat finalment al setembre. "El que necessita el Port Olímpic no és oci nocturn sinó una oferta d’activitats culturals, esportives, nàutiques i d’economia blava", ha dit.

Més informació
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?