Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les protestes contra la sentència bloquegen accessos a Barcelona i la ronda del Mig
  • CA

Bloqueig del trànsit en punts clau dels accessos a Barcelona en hora punta. Les protestes contra la sentència s’han convertit aquest dimarts al vespre, hores després del desallotjament de la Jonquera, en talls simultanis de la Meridiana –com cada vespre des de fa 30 dies–, la Gran Via –a l’altura del carrer Padilla–, i la Diagonal a l’altura de Maria Cristina. En aquest punt també ha quedat col·lapsada la Gran Via de Carles III, ja que els manifestants eren a la intersecció d’aquesta avinguda amb la Diagonal, però poc després els manifestants han decidit anar més enllà i tallar també la ronda del Mig.

A banda dels irreductibles de la Meridiana, que tallen l’avinguda cada dia a l’altura de Fabra i Puig, avui el CDR del Barcelonès havia cridat a bloquejat el trànsit en altres accesssos a la ciutat en hora punta.

[r:2]

A l’avinguda Diagonal, al pas de la Gran Via Carles III, centenars de persones han seguit les indicacions dels CDR i han aconseguit tallar el trànsit de tots els carrils de circulació, inclòs el del tramvia.

Segons la Guàrdi Urbana, a dos quarts de vuit aproximadanent han tallat la circulació a la Diagonal, a l’altura de Maria Cristina, i també a la Gran Via, a l’altura del carrer Padila. Poc després s’hi han afegit els veïns que cada vespre tallen la circulació a la Meridiana.

[r:1]

Com ja és habitual en els talls, una vegada fet el bloqueig només es deixa passar aquells motoristes que traspassen el cordó humà a peu, arrossegant la moto. Els agreujats, els del cotxes, en canvi, esperen sense gaire més remei. Uns pocs surten a intentar negociar una treva a mida, però no els serveix de res.

Tot i que segons el Servei Català de Trànsit el trànsit a la Diagonal es desvia per les rondes, els que han quedat estancats a la ronda del Mig i el carril de pujada de la Gran Via Carles III no han tingut oportunitat de fugir. Només una petita part del trànsit que volia sortir al voltant de la zona del Corte Inglés ha pogut passat pel carrer Europa baixant pel tram superior de la Gran Via Carles III, en contra direcció però sota la supervisió de la Guàrdia Urbana.

També hi ha hagut protestes sorolloses a la zona de la ronda del Mig i a la Diagonal amb Gran Via Carles III. Els manifestants han complementat el tall de trànsit picant contra la barana del pont sobre la ronda amb qualsevol objecte metàl·lic, majoritàriament claus, contra les baranes. L’efecte és gairebé com el d’una cassolada.

El tall de la ronda del Mig s’ha desfet poc després de les nou del vespre, però centenars de persones s’han mantingut a la Diagonal. També hi havia diverses dotacions dels antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra, que vigilen els manifestants a distància. Tanmateix, després de prendre’s un descans, els manifestants han tornat a envair la ronda cap a tres quarts de deu, i fins i tot s’hi han assegut.

Manifestants tallant la ronda del Mig contra la sentència / D.C.

 

Més notícies
29 dies tallant la Meridiana i més gent que mai al carrer
Notícia: 29 dies tallant la Meridiana i més gent que mai al carrer
Comparteix
Els manifestants debaten com afrontar una eventual arribada dels antiavalots de la BRIMO
Els CDR criden a “bloquejar” Barcelona aquest vespre
Notícia: Els CDR criden a “bloquejar” Barcelona aquest vespre
Comparteix
Convoquen tres talls de trànsit per donar suport a l'acció de Tsunami Democràtic a la Jonquera

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a novembre 12, 2019 | 20:48
    FRAN BCN novembre 12, 2019 | 20:48
    Colau i la Guàrdia Urbana que fa??. La teva equidistància ja patina...en teoria s'ha de respectar els drets dels que volen mobilitat no??...Això si quan aparques malament dos segons, zas... multam es clar això es lo mes facil oi??, Mulla't!!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa