Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cassolada i els 6 de la ‘rojigualda’: la ‘benvinguda’ a Felip VI a la Diagonal
  • CA

L’entrada a Barcelona per la Diagonal ha quedat absolutament col·lapsada aquest diumenge al vespre. Una cassolada de protesta per la visita del rei espanyol Felip ha obligat a tallar el trànsit l’avinguda i els accessos pel lateral amb un dispositiu policial de les unitats antiavalots de Mossos i CNP i diverses dotacions de la Guàrdia Urbana que prou feina tenen a redistribuir el trànsit en un dia d’operació tornada.

Un manifestant pica una cassola en la protesta contra Felip VI a la Diagonal / Jordi Borràs

Un manifestant pica una cassola en la protesta contra Felip VI a la Diagonal / Jordi Borràs

Unes 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han ocupat la calçada de la Diagonal just davant del Palau de Congressos i de l’accés principal de l’hotel Joan Carles I, on se sospita que s’hostatja el monarca i la seva família. Els concentrats responien a la convocatòria de diversos CDR així com altres organitzacions independentistes per fer sentir la seva indignació per la presència del monarca després de la sentència del procés així com de l’actuació dels cossos i forces de seguretat de l’Estat en els aldarulls provocats per la resolució del Suprem.

Els manifestants han fet sonar cassoles i xiulets mentre cridaven consignes com “Fora el Borbó”, “fora feixistes dels nostres barris” o bé “Llibertat presos polítics”. No s’ha registrat cap incident tot i que un grupet de mitja dotzena d’unionistes han exhibit una bandera espanyola amb crits de “Viva España” i “viva la Guardia civil”. L’ambient ha sigut reivindicatiu, que no festiu.

Poc després ha anat arribant la columna de manifestants que venien de l’acampada de la plaça Universiatat.

Una columna arribant a la cassolada de la Diagonal contra la visita de Felip VI / Jordi Borràs

Una columna arribant a la cassolada de la Diagonal contra la visita de Felip VI / Jordi Borràs

I mentrestant, no quedava clar on dormiria Felip VI, però Arran considera “la primera victòria” el fet que hagi hagut de venir “d’amagat”.

Els 6 de la 'rojigualda' a la Diagonal, esperant Felip VI / Quico Sallés

Els 6 de la ‘rojigualda’ a la Diagonal, esperant Felip VI / Quico Sallés

En aquest panorama, sis nois amb una bandera espanyola esperaven el rei espanyola al marge de la prostesta. Els únics moments de tensió al cordó de seguretat dels Mossos, reforçat amb tanques, ha sigut precisament per ells. De fet, s’ha generat un petit aldarull perquè el grupet unionista ha demanat passar i els antiavalots els han fet un passadís. Els concentrats s’han indignat de veure la delicadesa amb què els tracten. Després, han conversat amistosament mossos i unionistes rere una furgoneta de la BRIMO. “No us mereixeu la senyera que porteu”, cridaven els manifestants.

Mossos ajudant unionistes a passar a través de la manifestació contra Felip VI, tot i que en cap moment han estat agredits ni atacats de cap manera / Jordi Borràs

Mossos ajudant unionistes a passar a través de la manifestació contra Felip VI, tot i que en cap moment han estat agredits ni atacats de cap manera / Jordi Borràs

La protesta s’ha fet la nit abans que Felip VI lliuri, aquest dilluns, els Premis Princesa de Girona. Un acte que ha sollevat diversos col·lectius pel seu paper bel·ligerant en el procés català. El públic concentrat era heterogeni, des de joves a parelles de mitjana edat que han decidit, segons explicaven, “passar un vespre de diumenge protestant contra el monarca”.

Foto de Felip VI cremada a la concentració de la Diagonal. Un manifestant la porta cremada de casa

Foto de Felip VI cremada a la concentració de la Diagonal. Un manifestant la porta cremada de casa “per no generar residus” / Q.S.

Alguns concentrats portaven la feina feta de casa: una foto del rei espanyol cremant. “Així no fem residus”, comenten.

L’exdiputada de la CUP, Mireia Boya, era entre els concentrats, així com el candidat al Senat de Junts per Catalunya Roger Español, el noi que va perdre un ull en les càrregues de la Policia Nacional l’1-O del 2017 a Barcelona.

Com a mínim un parell de manifestants duien banderes de la Segona Republicà espanyola. Una, fins i tot, amb l’escut constitucional estampat.
 

Una bandera de la Segona República espanyola, amb l'escut constitucional estampat, a la protesta de la Diagonal contra la visita de Felip VI / Q.S.

Una bandera de la Segona República espanyola, amb l’escut constitucional estampat, a la protesta de la Diagonal contra la visita de Felip VI / Q.S.

 

Més notícies
La policia blinda la Diagonal contra la protesta de 4 col·lectius per la visita de Felip VI
Notícia: La policia blinda la Diagonal contra la protesta de 4 col·lectius per la visita de Felip VI
Comparteix
Les tanques ja estan preparades per tot arreu es veuen furgons de la Policia Nacional adreçant-se a la zona on està prevista la cassolada
Arran convoca una cassolada davant de l’hotel on esperen Felip VI
Notícia: Arran convoca una cassolada davant de l’hotel on esperen Felip VI
Comparteix
L'organització de l'esquerra independentista es proposa "no deixar-lo dormir"
La JEC tomba la petició de JxCAT i ERC sobre Felip VI: “No té cap adscripció política”
Notícia: La JEC tomba la petició de JxCAT i ERC sobre Felip VI: “No té cap adscripció política”
Comparteix
Resol que el monarca pot venir a Barcelona perquè l'acte que presidirà no té contingut electoral
JxCat i ERC porten a la Junta Electoral la visita de Felip VI a Barcelona
Notícia: JxCat i ERC porten a la Junta Electoral la visita de Felip VI a Barcelona
Comparteix
Demanen que s'ajorni la presència del monarca perquè no influeixi en el procés electoral
L’Estat envia antiavalots de refresc a Barcelona per la visita de Felip VI
Notícia: L’Estat envia antiavalots de refresc a Barcelona per la visita de Felip VI
Comparteix
Segons fonts del ministeri de l'Interior actuaran en coordinació amb els Mossos d'Esquadra
Felip VI torna a Barcelona perquè a Girona no el volen
Notícia: Felip VI torna a Barcelona perquè a Girona no el volen
Comparteix
La Fundació Princesa de Girona lliurarà els premis anuals i celebrarà el seu desè aniversari a la capital catalana el 4 i 5 de novembre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa