Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una protesta d’estudiants iniciada al Paral·lel talla la Gran Via
  • CA

Unes 200 persones s’han concentrat a l’avinguda Paral·lel aquest migdia i després d’un dinar a la calçada de l’avinguda han anat desplaçant-se i tallant el trànsit de la plaça Espanya i de la Gran Via. S’afegien així a la onada de protestes contra la sentència del Procés.

La plaça Espanya, amb els manifestants que han tallat la Gran Via en la segona jornada de protestes contra la sentència de l'1-O / A.L.

La plaça Espanya, amb els manifestants que han tallat la Gran Via en la segona jornada de protestes contra la sentència de l’1-O / A.L. 

Després d’una hora aproximadament quiets a Gran Via amb plaça Espanya, els centenars d’estudiants han tornat a tallar el trànsit a la plaça per dirigir-se a Gran Via costat Hospitalet. La idea dels manifestants és tallar el trànsit durant una estona per després sumar-se a la columna de Sagrada Família que es dirigirà a la Delegació del govern espanyol. Allà hi ha convocada una protesta a les 19 hores.

El moment més tens ha sigut quan un motorista ha intentat travessar la mobilització i ha accelerat la moto, gest que ha estat rebut amb crits per part dels joves que l’envoltaven i l’han fet recular.

 

Convocats per grups de l’Institut del Teatre, desenes d’estudiants fan un dinar popular a l’avinguda, a l’alçada del carrer Teodor Bonaplata. “Ens hi estarem fins que ens facin fora”, avisaven.

Un dinar d'estudiants talla el Paral·lel pacíficament contra la sentència / A.L.

Un dinar d’estudiants talla el Paral·lel pacíficament contra la sentència / A.L.

Algunes de les consignes dels concentrats eren “Catalunya antifeixista” i “fora, fora, fora la justícia espanyola”. Un helicòpter de la Policia Nacional sobrevolava els manifestants, que aprofitaven per saludar-lo quan passava. “Ahir no em van tenir prou”, deien alguns manifestants en to irònic. Ressaltaven l’actitud pacífica de la protesta i explicaven que venien de Sabadell i de Castellar del Vallès. Eren estudiants de la UAB.

Una bandera republicana i pancartes al tall estudiantil del Paral·lel l'endemà de la sentència / A.L.

Una bandera republicana i pancartes al tall estudiantil del Paral·lel l’endemà de la sentència / A.L.

La Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit de Paral·lel i una patrulla dels Mossos d’Esquadra també els seguia. TMB ha desviat diverses línies de bus de forma preventiva. Alguns dels concentrats han dinat de carmanyola i cridaven consignes.

Arribada espontània de veïns

La Joana Polo ha sentit els manifestants des de casa i ha decidit sumar-se al dinar popular. La dona, de 80 anys, ha estat ovacionada quan ha posat la cadira a terra per ocupar el Paral·lel amb els estudiants. Els concentrats l’han rebuda amb càntics com “sense les àvies no hi ha revolució”.

Una veïna del Paral·lel, Joana Polo, s'afegeix a la protesta estudiantil per la sentència / A.L.

Una veïna del Paral·lel, Joana Polo, s’afegeix a la protesta estudiantil per la sentència / A.L.

Una altra persona que ha decidit afegir-se a la protesta ha estat Raquel Sellés, estudiant d’un màster de Neurociència. “Anava cap a la universitat i he volgut manifestar-me amb ells”, ha explicat. Ho ha fet, això sí, acompanyada dels seus apunts: “He de preparar la classe”.

Cap a plaça Espanya

A dos quarts de quatre els manifestants han decidit moure la protesta i dirigir-se a la plaça Espanya per tallar-hi també el trànsit. Ja són uns 400 estudiants i es desplacen amb crits com “Catalunya antifeixista” i “vergonya em faria ser policia”.

Tall estudiantil de la plaça Espanya l'endemà de la sentència / A.L.

Tall estudiantil de la plaça Espanya l’endemà de la sentència / A.L.

Un cop arribats a plaça Espanya per tallar el trànsit, la Guàrdia Urbana ha començat a regular la circulació de cotxes. Els estudiants han envaït la calçada cantant “els carrers seran sempre nostres” i “avui la democràcia és al carrer”.

Tall estudiantil de la plaça Espanya contra la sentència de l'1-O / A.L.

Tall estudiantil de la plaça Espanya contra la sentència de l’1-O / A.L.

Cinc unitats de la Brigada Mòbil (Brimo) han acudit a la plaça Espanya i segueixen de prop els centenars d’estudiants que tallen el trànsit. L’helicòpter de la Policia Nacional segueix volant, mentrestant, per sobre de la manifestació per seguir-ne el recorregut a través de la Gran Via. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa