Els estudiants tallen la Diagonal en una nova protesta contra la “repressió”

Desenes d’estudiants han tallat l’avinguda Diagonal en els dos sentits de la marxa, a l’altura del Palau de Pedralbes, aquest matí, en una nova protesta contra la sentència de l’1-O i conyra “la repressió”, per les detencions i empresonaments –16 a la ciutat de Barcelona– arran dels aldarulls. Els manifestants portaven una pancarta on es llegia ‘Contra la repressió estatal buidem les aules de Diagonal’.

[r:1]

La mobilització dels estudiants universitaris ha afectat les facultats de Farmàcia i de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona (UB), com a mínim. Un grup d’estudiants ha bloquejat els accessos i no s’hi pot fer classes. A la Facultat d’Econòmiques la situació a primera hora era la mateixa però els universitaris contraris a la protesta han aconseguit entrar després d’una discussió, i l’activitat acadèmica, segons fonts de la universitat, es pot dur a terme amb normalitat, així com a la resta d’edificis i campus.

Protesta davant de la comissaria dels Mossos

Després d’aquesta manifestacó, part d’aquests estudiants s’han concentrat davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts. Abans, han passat de la Diagonal al carrer Numància, fins arribar a la Travessera de les Corts. Els manifestants s’han situat davant de l’edifici policial, custodiat per una quinzena d’efectius, i han llegit un manifest contra ”la repressió”, a favor de la llibertat dels presos i de les detingudes arran dels aldarulls. L’acció també ha comptat amb el llançament d’arròs per celebrar el ”casament” entre l’Estat i la policia catalana.

En el manifest, els estudiants han mostrat el rebuig contra el que consideren una ”detenció massiva de companyes dissidents” que creuen que és possible ”escapar de les urpes de l’àliga espanyola”. Els joves han criticat la violència policial i han exigit l’alliberament dels detinguts.

La concentració ha durat poc més de mitja hora i els joves, al marxar, han manifestat la seva voluntat d’anar fins al rectorat de la UB, a l’edifici històric de la plaça Universitat.
 

Comentaris

    Rafel Octubre 24, 2019 | 12:47
    Resistència fins la independència

Nou comentari

Més notícies

Una marxa talla la Diagonal per la llibertat dels empresonats per la “repressió”

La crida ha aplegat unes 450 persones que s'han manifestat com a reivindicació dels CDR

Tallen la Gran Via per demanar la llibertat dels presos polítics

Els manifestants havien ocupat prèviament l’estació de Sants

Desenes de persones tallen la Gran Via per commemorar l’1-O

Porten una pancarta i ocupen el carrer per recordar el referèndum de fa dos anys