Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien Colau pel nomenament del cap de la Guàrdia Urbana

El sindicat CSIF ha presentat una denúncia a la fiscalia contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per un presumpte delicte de prevaricació pel nomenament del nou cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez. Segons l’escrit presentat per CSIF, el nomenament de Velázquez, que es va fer mitjançant un decret d’alcaldia aprovat el desembre del 2019, és “totalment contrari a dret”.

En opinió de l’organització, “l’Ajuntament hauria d’haver realitzat aquest nomenament d’acord amb els principis d’objectivitat, mèrit, capacitat i igualtat d’oportunitats i no de manera unilateral i arbitrària i sense cap fonament legal, com el va fer”. CSIF també considera que el cap de la Guàrdia Urbana també podria haver comès un delicte de prevaricació per “haver acceptat un càrrec públic sense complir amb els requisits”.

Un agent condecorat

El nou cap de la policia barcelonina té 52 anys i és llicenciat en Dret i va ingressar al cos al 1990. Ha exercit com a intendent de les Unitats Territorials de Sant Martí i l’Eixample i també ha estat professor de l’Institut de Seguretat Pública en Gestió de Serveis, Gestió de Persones i Preavaluació i postavaluació competencial.

L’intendent major Velázquez ha estat distingit amb quatre medalles d’honor al mèrit de la Guàrdia Urbana, una creu al mèrit policial amb distintiu blau per part de la Policia Nacional, una medallza de bronze amb distintiu blau al mèrit policial dels Mossos d’Esquadra, una encomienda de la orden del mérito civil del ministeri d’Assumptes Exteriors, una creu amb distintiu blau de l’ordre del mèrit de la Guàrdia Civil i la medalla de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa