Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien l’Ajuntament i l’acusen de posar en risc la salut dels agents de la Guàrdia Urbana

Una sindicat de la Guàrdia Urbana ha decidit portar als jutjats l’Ajuntament de Barcelona per la gestió del coronavirus en el cos barceloní. La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera que el govern municipal va posar en risc els treballadors públics amb les seves decisions i l’ha denunciat penalment tant al jutjat d’instrucció com a la Fiscalia. En un comunicat en què s’anuncien les mesures legals, els funcionaris acusen l’administració liderada per Ada Colau d’haver comès un delicte contra els dret dels treballadors i un altre per lesions. I així ho han registrat en les denúncies interposades. 

Segons el CSIF, “la Guàrdia Urbana de Barcelona suma gairebé 800 afectats per Covid-19 d’una plantilla de quasi 3.000 treballadors“. Això representaria que un de cada quatre agents hauria patit la malaltia. Per a l’agrupació sindical, aquest nivell de contagi seria conseqüència directa d’una “nefasta gestió de l’Ajuntament”. Especialment, es retreu una “falta de previsió, improvisació i inacció del govern de Colau”.

L’escrit critica que no es convoqués cap comitè de seguretat i salut laboral tot i haver-ho demanat de manera insistent durant la pandèmia. També protesta per la falta de material per als urbans i assegura que es va rebre una ordre d’instàncies superiors perquè no es posessin la mascareta perquè “creava alarma social”. En el mateix sentit, el CSIF assegura que no es van racionalitzar les plantilles –tot i que un decret d’alcaldia ho reclamava– i lamenta que “la falta de test en el cos ha estat la tònica general”.

Per últim, la queixa sindical explica que alguns agents, després d’estar aïllats 15 dies i no tenir símptomes, van ser reincorporats a la feina sense haver-los realitzat la prova PCR o sense saber-ne el resultat. “S​’han donat molts casos en què aquells que es van incorporar amb la prova realitzada a espera de resultats després han donat positiu”, apunta el text. I acaba dient: “tots ells van estar en contacte amb la resta del col·lectiu i fins i tot amb la pròpia ciutadania posant en perill als uns i els altres, i el més greu, a les seves pròpies famílies”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa