Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien agressions i amenaces de la Policia Nacional a la Xènia, empresonada pels aldarulls
  • CA

El grup de suport a la Xènia Garcia, una de les tres empresonades a Wad-ras pels aldarulls de Barcelona contra la sentència, assegura que va patir agressions, amenaces i vexacions per part de la Policia Nacional quan va ser detinguda el 18 d’octubre. Després de 13 dies entre reixes, la jove va sortir en llibertat provisional el passat dijous i està acusada de desordres públics i atemptat contra l’autoritat.

[r:1]

En un comunicat, el grup remarca que la jove, va patir “violència policial” i “maltractament” durant el trasllat a la prefectura de Via Laietana. També denuncia que va haver de suportar “vexacions i intimidacions” dins les dependències policials. “Tot i no oposar cap tipus de resistència, la Xènia va patir injustificables agressions i amenaces, que se sumen al greuge de no poder comunicar la seva detenció als seus familiars fins a 10 hores més tard de ser retinguda”, afegeix el grup, que lluita per l’absolució de la noia. 

Es tracta d’una de les detencions més mediàtiques dels darrers dies, per la brutalitat amb la que va ser arrestada a la Via Laietana. El jutge que ha d’instruir la causa, Jaime Conejo Heredia, li ha imposat dues mesures cautelars: s’ha de presentar cada quinze dies al jutjat –per deixar constància que no ha fugit– i té prohibit participar en manifestacions “de qualsevol poble de Catalunya”.

Més notícies
Deixen en llibertat provisional una altra de les empresonades per les protestes a Barcelona
Notícia: Deixen en llibertat provisional una altra de les empresonades per les protestes a Barcelona
Comparteix
L'alliberada és la Xènia, un dels casos mediàtics més sonats, per la brutalitat policial amb què la van detenir

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa