Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Deixen en llibertat una de les empresonades pels aldarulls de la vaga

La Paula, una de les detingudes durant els aldarulls de la jornada de vaga general del 18 d’octubre a Barcelona, ha quedat en llibertat provisional aquest dilluns a la tarda. Poc després de les sis, després de 10 dies empresonada, sortia de la presó de Wad-ras, on encara continuen la Xènia i l’Andrea, detingudes el mateix dia, perquè el jutge que porta la causa ha rectificat la decisió del jutjat de guàrdia.

El motiu de l’alliberament de la Paula –de només 23 anys– ha sigut que un jutge n’ha rectificat un altre. Segons ha explicat al TOT Barcelona l’advocada de la jove, Norme Pedemonte, quan va declarar davant del jutjat de guàrdia, el d’instrucció número 31 de Barcelona, ella mateixa ja va advertir al magistrat que no tenia competència per decidir un empresonament provisional, ja que la causa, per repartiment, l’havia portar el número 30. Tot i així, el jutge va ordenar la presó. Alhora, però, s’inhibia en el número 30 perquè, efectivament, havia de continuar la instrucció del cas.

Com que la decisió era del 31, va ser davant d’aquest jutjat que la lletrada va presentar un recurs de reforma, que li va ser desestimat pel mateix jutge al cap d’una setmana. Mentre es tramitava el següent pas, que és elevar el recurs a apel·lació a l’Audiència de Barcelona, Pedemonte va presentar un escrit al nou jutjat, el 30, per demanar la posada en llibertat immediata de la seva clienta. I el jutge l’hi va concedir sense discutir, fet que implica una rectificació en tota regla del que havia fet el seu col·lega una setmana abans.

En una interlocutòria brevíssima, el magistrat del 30 indica que “no s’ha acreditat de moment que per les accions de la investigada s’hagi causat cap lesió concreta a cap agent de l’autoritat determinat ni als vehicles o elements dels dispositius policials”. Per això la deixa en llibertat provisional, tot i que l’obliga a pesentar-se cada quinze dies al jutjat. “El primer que demanaré ara serà que li retirin aquesta mesura cautelar, perquè el mateix jutge diu que no ha fet res”, argumenta l’advocada.

També ha anunciat la novetat Alerta Solidària, en una piulada que reclama que la Paula sigui absolta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa