Cs secunda el compromís d’aïllar l’extrema dreta proposat per Maragall

El grup municipal ha votat a favor de la proposició d'ERC en considerar que no ha pactat amb VOX a Andalusia, sinó únicament amb el Partit Popular

El grup municipal de Cs a Barcelona ha acabat votant a favor del Compromís de Barcelona contra l’odi que va proposar al desembre l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, tot i que en primera instància el seu alcaldable Manuel Valls se’n va desmarcar i va dir que no acceptaria “lliçons” perquè ja havia estat molt clar sobre el pacte de Cs i PP amb VOX a Andalusia. Els republicans han vehiculat a través d’una proposició al ple d’aquest divendres la petició als partits de comprometre’s a fer cordó sanitari i no pactar amb l’extrema dreta, així com “rebutjar els discursos que fomentin l’odi, relativitzin el feixisme o posin en perill la convivència”. La petició de compromís s’ha aprovat gairebé per unanimitat, amb el suport de BComú, el grup Demòcrata, Cs, ERC, PSC, CUP i els dos regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé. L’únic partit que ha votat en contra ha estat el PP.

El regidor Koldo Blanco ha argumentat la posició favorable de Cs assegurant que la formació d’Albert Rivera “no pacta mai amb els extrems” ni de dretes ni d’esquerres. És més, ha defensat que els taronges no han “pactat amb VOX” a Andalusia sinó únicament amb el PP per a governar junts la comunitat autònoma. Ha obviat, així, que la investidura va requerir l’abstenció del partit ultradretà i que aquest havia imposat condicions a la seva llum verda. El punt número tres de la proposició censurava justament la “connivència amb els partits d’extrema dreta” així com assumir-ne el discurs “normalitzant les seves propostes” i “blanquejant del seu ideari contra els drets individuals i col·lectius de la ciutadania”.

Més informació

Nou comentari