Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs i Valls s’emporten les presidències dels districtes rics que es disputaven amb ERC i JxCat
  • CA

Ciutadans i Barcelona Pel Canvi han estat els grans triomfadors del dia en la designació dels presidents dels consells plenaris dels districtes, finalment. Al districte de Sarrià-Sant Gervasi ha guanyat la votació la regidora de BCN pel Canvi, Eva Parera, amb 10 vots, per davant de Jordi Martí, que s’ha acumulat 9 suports. A les Corts, el líder de les votacions ha estat Paco Sierra, que repetirà càrrec. Així, les dues presidències que ballaven entre Junts per Catalunya i ERC han acabat, finalment, lluny de les seves mans i arc ideològic.

Pel que fa al conjunt de la ciutat, les presidències dels districtes queden repartides entre les cinc d’Esquerra Republicana (Ciutat Vella, Eixample, Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu), les dues de JxCat (Gràcia i Sants-Montjuïc), les dues de C’s (Les Corts i Sant Martí) i la de Barcelona pel Canvi (Sarrià-Sant Gervasi). 

 

En aquest segon dia de constitució de plenaris territorials, el gran escenari on s’ha vist la diferència de vots entre els consellers de districte ha estat Sarrià-Sant Gervasi, l’única zona on s’han presentat dos candidats que s’han repartit els vots. Això es deu a que en la majoria d’indrets s’havia arribat a un consens previ. Tanmateix, al districte on va guanyar Barcelona pel Canvi a les eleccions municipals, s’ha competit la figura presidencial perquè JxCAT ha presentat Jordi Martí, Cs i ERC no han proposat ningú i la candidatura de Valls, Barcelona en Comú, PSC i PP han apostat per Parera. A l’hora de votar, però els vots de la formació taronja han inclinat la balança en favor de la regidora de BCN pel Canvi.

Segons ha denunciat el partit liderat per Joaquim Forn, amb aquest fet s’ha vulnerat “el pacte de ciutat que havíem acordat els grups de l’oposició” que assegurava que Martí seria el regidor del districte. “Lamentem que C’s hagi trencat l’acord que li ha permès avui aconseguir dues presidències de districte, i constatem que Manuel Valls i BCN pel Canvi continua sent el soci prioritari de Colau i Collboni”, expressa el comunicat del partit. A més, adverteixen ja van denunciar “que res no és gratis” i apunten que “el govern municipal hostatge anirà tornant quan li convingui” a Valls. 

Regidors presidents

Finalment, doncs, les presidències d’ERC queden repartides entre Jordi Coronas (Ciutat Vella), Eva Baró (ERC), Max Zañartu (Horta-Guinardó), Gemma Sendra (Nou Barris) i Montserrat Benedí (Sant Andreu). Les de Junts per Catalunya, entre Neus Munté (Sants-Montjuïc) i Ferran Mascarell (Gràcia). En el cas de C’s, Paco Sierra (les Corts) i Marilén Barceló (Sant Martí). I, per acabar, la de Sarrià-Sant Gervasi queda per a Eva Parera i Barcelona pel Canvi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa