Cs demana als partits independentistes que no polititzin l’homenatge del 17A

El diputat taronja al Parlament Nacho Martín Blanco insta a no fer el "ridícul en donar veracitat a informacions poc fonamentades"

El diputat de Cs al Parlament Nacho Martín Blanco ha demanat aquest divendres als partits independentistes que no utilitzin políticament la commemoració dels atemptats terroristes del 2017 que se celebrarà aquest dissabte.

En roda de premsa, Martín Blanco ha reclamat que els partits separatistes, en les seves paraules, “no mirin de capitalitzar políticament l’atemptat com ho van fer fa dos anys, i que no facin el ridícul com va fer Torra en donar veracitat a les informacions poc fonamentades“, en relació amb les informacions de Público que relacionen el CNI amb l’imam de Ripoll.

[r:1]

També ha exigit que la jornada sigui “un dia de record i commemoració” en el qual es posi a les víctimes al centre del debat perquè aquestes siguin les autèntiques protagonistes, mentre que els altres assistents només han d’oferir el seu suport, al seu parer.

Inseguretat a Barcelona

Pel que fa a la recent sensació d’inseguretat que es viu a Barcelona, ha defensat que és un assumpte “enormement preocupant” per al seu partit, però ha assegurat que no ho ha estat per al Govern municipal.

“Colau ha considerat que la seguretat no era una prioritat i ha qualificat de demagog tot el qui hagi posat en dubte la seva política en aquest aspecte, que ha estat completament erràtica”, ha manifestat.

El diputat del partit taronja també ha valorat positivament que Espanya aculli migrants, perquè des del punt de vista humanitari “seria inadmissible” no ajudar aquestes persones, però ha defensat la importància de canviar la política del Govern central.

“És una enorme irresponsabilitat provar de fer una política que no compti amb els altres estats de la Unió Europea. En el marc de la UE s’ha d’aconseguir plantejar una política conjunta per fer front a la crisi humanitària”, ha declarat.

El diputat del Parlament ha tornat a defensar que Cs no té interès a presentar-se en les properes eleccions catalanes en coalició amb el PP com va fer a Navarra, i ha matisat que no es donen les mateixes condicions a tots dos territoris.

“A Catalunya, Cs ha demostrat que és el referent inequívoc del constitucionalisme i difícilment aconseguirà cap avantatge electoral ni programàtic si pacta un projecte d’aquestes característiques”, ha sentenciat.

El PP demana la compareixença de Buch

El PP ha sol·licitat aquest divendres la compareixença “urgent” al Parlament del conseller d’Interior, Miquel Buch, pels “episodis greus de violència” aquest estiu. El secretari general del PP a Catalunya, Daniel Serrano, ha reclamat conèixer com està treballant el Departament d’Interior per evitar aquesta situació i ha suggerit que, si estan “desbordats” per la situació o per falta d’efectius per garantir la seguretat, no dubtin en demanar el suport de les forces de seguretat de l’Estat. A més, ha criticat que des de l’executiu espanyol no s’hagi ofert la seva ajuda en els darrers dies, “amb tres apunyalaments en 24 hores a Barcelona”.

Serrano creu que “els episodis de violència” es deuen a “l’abandonament” per part del Govern per solucionar “els problemes reals” dels catalans. “Només pensen en la confrontació política i no en la convivència”, ha carregat. El popular ha lamentat que els darrers episodis estan donant mala imatge de Barcelona i creu que “posen en perill l’arribada de nous turistes a Catalunya”.

Més informació

Nou comentari