Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs burxa Colau perquè reprovi Canadell per la frase “Espanya és atur i mort”
  • CA

La líder de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha registrat una petició oficial al govern municipal perquè es reprovi el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, per la frase d’un tuit en què deia que “Espanya és atur i mort, i Catalunya vida i futur”, després d’assegurar que una Catalunya independent hauria salvat milers de vides en la crisi del coronavirus. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ja va exigir una rectificació ahir a Canadell, però Ciutadans vol que es vagi més enllà.

En un comunicat recollit per Europa Press, Guilarte ha dit que les paraules de Canadell demostren una profunda falta de respecte i de sensibilitat per a les víctimes i els seus familiars, i ha insistit que l’alcaldessa, Ada Colau, ha de “trencar el seu silenci davant les mostres de odi que difon Canadell”. L’alcaldessa sí que ha criticat avui amb molta duresa el fet que la consellera de Presidència, Meritxell Budó, digués que una Catalunya independent hauria gestionat la crisi del coronavirus millor del que ho ha fet Espanya. Per a Colau, aquestes paraules són “‘d’una misèria moral inacceptable”. Però no s’ha pronunciat sobre la piulada de Canadell i Guilarte la pressiona perquè ho faci.

Segons la regidora de Cs, “són habituals les sortides de to” de Canadell causen el desprestigi d’una institució com la Cambra de Comerç, que d’aquesta manera s’allunya dels objectius fonamentals de l’entitat, segons ella.

Més notícies
Collboni exigeix a Canadell “una rectificació i disculpa” per haver dit que “Espanya és atur i mort”
Notícia: Collboni exigeix a Canadell “una rectificació i disculpa” per haver dit que “Espanya és atur i mort”
Comparteix
El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, responsable de l'àrea econòmica de l'Ajuntament, retreu al president de la Cambra una piulada polèmica
Canadell: “Que l’Estat hagi de robar tests és senyal que ja està en fallida”
Notícia: Canadell: “Que l’Estat hagi de robar tests és senyal que ja està en fallida”
Comparteix
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona denuncia que “abusa de la seva capacitat com a Estat” i que “és ineficient i inútil per als ciutadans i empreses”
Joan Canadell: “Espanya prefereix arruïnar-se que perdre sobirania”
Notícia: Joan Canadell: “Espanya prefereix arruïnar-se que perdre sobirania”
Comparteix
El president de la Cambra de Barcelona adverteix que Europa només estarà disposada a ajuts importants contra la crisi del coronavirus a canvi d'una intervenció que l'Estat mai acceptarà
Canadell demana tests a la ministra d’Indústria de cara al retorn a la feina
Notícia: Canadell demana tests a la ministra d’Indústria de cara al retorn a la feina
Comparteix
El president de la Cambra de Barcelona trasllada la necessitat dels EPIs per a la tornada de treballadors no essencials

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa