Cremen contenidors a la plaça Artós i un anònim ho reivindica com a protesta per l’atac ultra

Cap dels comerços del voltant de la plaça Artós sabria dir qui hi ho ha fet, però tots n’han vist les conseqüències: algú ha calat foc a quatre contenidors. Ha passat avui al voltant d’un quart d’una del migdia. Els comerciants expliquen que han vist sortir fum i, ràpidament, ja hi eren el Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona, que han extingit els petits focs abans que es convertissin en un problema.

Minuts després, un comunicant anònim s’ha posat en contacte amb el TOT Barcelona per reivindicar l’acció. Tot i que no hi ha cap element que permeti vincular-lo a algun grup o col·lectiu determinat, l’home, amb to alterat, ha assegurat que la bretolada s’ha fet per protestar per la “impunitat” amb què ahir, segons ell, van poder actuar els ultres. Uns 300 feixistes –alguns dels quals van cridar “viva Franco!”, “separaistas, terroristas” i van fer la salutació nazi “seig heil”– s’hi van concentrar i uns 150 antifeixistes hi van fer una contramanifestació. Després, els ultres van baixar cap a l’Eixample, on un petit grup dels quals van apallissar un jove.

[r:1]

La crema de contenidors s’ha convertit aquests dies en una constant com a símbol de protesta. En aquest cas, els que s’han intentat cremar han estat dos del carrer de Santa Amèlia i dos més del de Benet Mateu. Els quatre estan a pocs metres de la plaça coneguda per ser el punt de trobada de col·lectius d’ultradreta. 

El foc, però, ha estat molt minso i l’actuació dels Bombers ha evitat que cremessin els contenidors. De fet, ni tan sols s’han hagut de remplaçar. 

Nou comentari

Més notícies

Dues pallisses durant la nit de xocs entre ultres i antifeixistes a Barcelona

Els feixistes l'han assaltat brutalment a Rosselló amb Balmes | Una altra agressió de signe contrari a Muntaner amb València contra un ultra armat amb un ganivet