Colau: “No comparteixo que Madrid ho fa tot malament i Catalunya tot bé”

L'alcaldessa diu que Quim Torra "planteja el confinament amb termes abstractes"

Ada Colau ha afirmat que no comparteix “que Madrid ho fa tot malament i Catalunya tot bé“, en relació a la gestió de la pandèmia del coronavirus. 

Ho ha dit en una entrevista a Ràdio 4 on l’alcaldessa de Barcelona ha aprofitat per instar el president de la Generalitat, Quim Torra, que “digui exactament quines activitats s’han d’aturar, què és essencial i què no”. Ha defensat que tots els polítics amb responsabilitats tenen la prioritat de protegir a la població, però li ha demanat a Torra que especifiqui quines activitats vol parar: “Quim Torra planteja el confinament amb termes abstractes“, ha asseverat. “Nosaltres com Barcelona, quan es va fer el decret d’alarma, traiem un decret detalladíssim, molt abans que la Generalitat, dient què era un servei essencial i què no”.

Colau ha reclamat a Torra una millor gestió en les residències de gent gran -ha assegurat que molts ajuntaments estan atabalats davant la situació- i li ha picat el crostó: “No entenc que es passi tot el dia parlant del confinament, i que competències que li són pròpies no s’estiguin gestionant amb el màxim esforç”.

Colau ha recordat que “la Generalitat no havia aturat les obres” i per això demana que es concreti “el debat del confinament“. Ha apuntat que igual que ella demana a l’Estat que pari les obres, també demana a la Generalitat que actuï millor amb les residències. “Al govern de l’Estat li dic que aturi les obres ja i al de la Generalitat que s’ocupi de les residències d’avis i ho dic amb el màxim d’esperit constructiu”, ha demanat l’alcaldessa.

“El pitjor serà la setmana que ve”

L’alcaldessa ha afirmat que el pitjor de la pandèmia del coronavirus arribarà la setmana que ve: “Hem preparat tots els recursos disponibles per esperar el pitjor, que serà la setmana que ve”. Tanmateix, Colau ha explicat que l’Ajuntament està pendent que arribi un avió de la Xina amb material de protecció. En la mateixa línia, considera que l’estat “hauria de demanar ajuda a Xina a Corea on hi ha hagut personal sanitari que ha sabut fer-ho bé.”

Colau també ha destacat que a Barcelona hi ha famílies que viuen en pisos molt petits amb condicions higièniques molt justes, “una crisi amb un biaix social molt gran”, per la qual cosa ha plantejat que, si és necessari, es puguin utilitzar hotels per aïllar contagis.

També ha destacat la necessitat de suspendre els lloguers de privats “si o sí”, com ha fet l’Ajuntament amb els seus 12.000 lloguers municipals, i ha concretat que s’ha de fer en el cas de botigues i altres comerços que havent de tancar, hagin disminuït els seus recursos. No obstant això, ha subratllat que la impossibilitat de fer-ho es materialitza en la incapacitat d’anteriors consistoris de no haver fet un parc públic de lloguers.

Segons Ada Colau, aquesta “crisi ens canviarà“: “La majoria dels ciutadans eren conscients de les retallades. A Catalunya és de les comunitats on més s’ha retallat i la gent a partir d’ara no ho permetrà perquè no s’hi pot especular”.

Comentaris

  Inde 27/03/2020 10:25 am
  Es una impresentable
  Jöel 27/03/2020 10:56 am
  Frau-Kolau, jo no comparteixo que l''Ajuntament de Barcelona ho fa tot bé i el de madrit tot malament. El batlle de madrit també s'apunta el sou un 40% com tù ?
  Portugal 27/03/2020 10:59 am
  Portugal o pot fer millor o pitjor però no ha de comparar-se tothora, ni dependre políticament d'Espanya. N'estem tips de comparar sempre un estat com Espanya amb una "autonomia",;de Colau ja en sabem que la seva capital és Madrid, per la qual cosa si vol fer una "competició" entre Catalunya i Espanya, si us plau, que opti per fer-ho des de dos estats independents en igualtat de condicions de dret de decidir i de responsabilitats. No embolicant la troca sempre. I l'autonomia de Portugal és
  d'on no n'hi ha no en raja 27/03/2020 11:02 am
  quedat a casa confinada vaja kolau, cada vegada que parles, demostres que mantenir la poltrona, que és l'únic que t'interessa
  Pere IV 27/03/2020 11:22 am
  Si no dius la teva parida per equiparar víctima i botxí, rebentes. Tranquila, però, que tú no ets el problema, sinó aquells que t'han votat.
  Joan 27/03/2020 11:34 am
  La Cola-Cao sempre amb les mateixes històries. Quin fàstic.
  A da 27/03/2020 11:45 am
  El confinament es va profuir fa 15 fies, el tancament de Catalunya ja es va demanar gairebé llavors i m no ho va permetre com tampoc jo a get al propi m, llavors qui a fallat mes? sens dubte els ñ.
  Jordi 29/03/2020 12:13 am
  Colau crea una falsa dicotomia per poder respondre's, atorgant-se el paper de bona persona. Qui ha dit, nom i cognom, que Madrid ho fa tot malament, etc? És de primer demagògia. Després ho remata amb la seva obsessiva crítica 'ad hominem' a Quim Torra, exigint-li una precisió que no li demana a Pedro Sánchez quan decreta els seus estats d'alarma difosos i els farceix d'èpica militaritzada i buida. Res nou.

Nou comentari