Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana a l’Estat ajudes pels llogaters vulnerables i un pla de xoc cultural
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comparegut novament des de casa seva per actualitzar la resposta de l’Ajuntament a la crisi del coronavirus. La cap de files dels comuns està confinada de forma preventiva al seu domicili des de dijous, per haver estat amb contacte amb un càrrec municipal contagiat. La roda de premsa s’ha pogut seguir en directe a través d’streaming i ha comptat també amb la intervenció del tinent d’alcaldia de seguretat Albert Batlle i la regidora de salut, Gemma Tarafa

La líder dels comuns ha celebrat el “lideratge” de l’executiu de Pedro Sánchez per l’anunci d’ajudes econòmiques a treballadors i empreses. Ha considerat el paquet de mesures de “la bona notícia del dia” i l’ha titllat d'”escut social” i de “totalment contrària” a la resposta a la crisi financera de 2008 que va “abandonar a la població”. “Són mesures positives però no ho resoldran tot, així que hem de seguir treballant en aquesta direcció”, li ha advertit. 

Ha destacat en especial la moratòria hipotecària però demana a l’Estat que també ajudi als llogaters vulnerables, que amb un sol mes sense ingressos podrien ser desnonats. “No es pot confiar només en la bona voluntat de les parts”, ha dit. A més explica que vol treballar amb Generalitat i govern espanyol un pla de xoc per al món cultural per ajudar al teixit creatiu, en què hi ha molts autònoms i petites companyies. 

També ha insistit als barcelonins que han de mantenir el confinament i ha assegurat que ja es noten els resultats: “Estem anant bé i estem fent el que s’ha de fer, que és quedar-nos a casa”. Un exemple que ha citat és la reducció del 75% de l’afluència al transport públic, després d’un dilluns amb un pic d’aglomeració a les 6:30h, i un 50% menys de vehicles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa