Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Concerts, estelades i ambient distès a la jornada de reflexió del Tsunami a Barcelona
  • CA

Ambient tranquil, estelades onejant i molta música en directe a la jornada festiva de reflexió del Tsunami Democràtic. Després d’un canvi de lloc sorpresa, anunciat aquest mateix matí, un centenar de voluntaris han muntat l’escenari per a les actuacions. El programa d’actes inclou concerts i parlaments i té una duració prevista de sis hores, des de les 16h fins a 22h.

Des de l’hora d’inici milers de persones s’han concentrat al voltant de l’escenari i han ocupat la calçada central de la Gran Via fins al carrer Balmes. En alguns moments la gentada ha arribat fins a la cruïlla amb passeig de Gràcia. Segons la Guàrdia Urbana els concerts han congregat 7.000 persones.

Concerts convocats per Tsunami Democràtic el dia de reflexió / Jordi Borràs

Concerts convocats per Tsunami Democràtic el dia de reflexió / Jordi Borràs

Un dels primers grups a actuar ha estat Ebri Knight, però està previst que toquin una vintena de grups. Entre els més coneguts hi ha Amics de les Arts, Els Catarres, la Companyia Elèctrica Dharma, Gertrudis, Doctor Prats o Pepet i Marieta. També estan previstos recitals poètics i parlaments polítics, que han començat amb uns versos d’Enric Casasses i una intervenció de l’exdiputat Albano Dante Fachín. A la nova ubicació anunciada, plaça Universitat, els concerts conviuen amb l’acampada juvenil que va agafar el relleu a les mobilitzacions contra la sentència de l’1O i que ha viscut un cisma intern els darrers dies. 

El Tsunami Democràtic no ha explicat per què optava finalment per no fer l’acte a la plaça Catalunya i poques hores després d’informar sobre el canvi de lloc també els CDR han anunciat que reubicaven la convocatòria dels CDR. En lloc de citar-se a passeig de Gràcia amb ronda Sant Pere, ara es concentraran a la cantonada de Pelai i Universitat. Els comitès de defensa de la república han convocar l’acció amb el lema explícit “Urquinaona, ho tornarem a fer” i imatges dels aldarulls de la primera setmana de protestes contra la sentència. La Brimo dels Mossos d’Esquadra estarà molt pendent d’aquesta concentració i la UIP de la Policia Nacional podria actuar de suport si fes falta.

Confluència de tres protestes ben diferents

A les set de la tarda la plaça Universitat s’ha convertit en el punt de confluència de tres protestes diferents: la conflictiva manifestació dels CDR, l’acampada que encara segueix parcialment i els concerts del Tsunami. A pocs minuts de l’hora convocada pels CDR per iniciar la seva mobilització, un dibuix fet amb guix de colors decorava l’asfalt amb una al·legoria del Tsunami Democràtic. 

Dibuix al·legòric del Tsunami a la cruïlla on es concentraran els CDR / David Cobo

Dibuix al·legòric del Tsunami a la cruïlla on es concentraran els CDR / David Cobo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa