VÍDEO | Punxa la concentració ultra a Artós contra els aldarulls

Pretenia contrarestar les manifestacions per Hasél: "Espanya no es crema"

Concentració dividida i amb poca afluència a la plaça Artós per contraprogramar la vuitena manifestació per Pablo Hasél dels col·lectius independentistes i antifeixistes. Un grup d’uns 20 ultres han acudit a la plaça, on han llançat proclames nazis com “Sieg, Heil!” o franquistes com “Arriba España” o “Barcelona nacional” des de la porta d’un bar.

També han increpat la premsa amb crits com “periodistes terroristes!”. La Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra ha identificat i escorcollat els presents abans de les 19 hores per evitar problemes.

Concentració ultra a Artós contra les protestes per Hasél / Mireia Comas

A l’altra punta d’Artós hi havia una vintena de membres de Vox que han seguit la convocatòria, tot i que no sabien qui l’havia impulsat. Un membre del partit ultra reconeixia que eren “molt pocs” i que no es mourien de la plaça perquè es podien trobar “amb els altres”, en referència a la manifestació per Hasél. D’altra banda, el col·lectiu ‘Los de Artós’ s’ha desmarcat de la concentració en una piulada: “Ni en som organitzadors ni en formarem part”.

Identificacions abans de la concentració ultra a Artós contra les protestes per Hasél / Mireia Comas

Un dels ultres assistents, Antonio, ha explicat al TOT Barcelona que volen protestar contra la crema de contenidors. Sobre la intenció d’anar cap a plaça Letamendi, on es manifesten els partidaris de Hasél, ha rebutjat dir si hi aniran. “Nosaltres no farem mal a ningú”, promet. La contramanifestació ultra té un mal precedent violent en les protestes contra la sentència de l’1-O, quan els dos grups sí que van trobar-se pels carrers de l’Eixample i dos activistes de signe contrari van acabar apallissats.

Finalment, un membre del grup ultra ha dit que no es mourien d’Artós. La vintena de persones que feien càntics s’hi ha quedat bevent, llançant proclames contra els CDR i els “rojos” i ballant. La convocatòria era anònima i havia circulat per xarxes socials, amb l’eslògan “Espanya no es crema”. Amenaçava als “perroflautes” amb posar fi a la crema de contenidors per les males i anunciava una cercavila que finalment no s’ha produït.

Convocatòria ultra a Artós contra els aldarulls
Més informació

Comentaris

  Merda pijo-feixista covarda i embotida 23/02/2021 9:07 pm
  Quatre pijos borratxos franquistes nostàlgics, fills dels colonitzadors que Castella va enviar al nostre país a partir del 1939 quan la seva força de les armes ens va envair per enèsima vegada al llarg de la història. Militarots, policies armats i funcionaris del "usted no sabe con quien está hablando" que encara són al país. Fins que estirem bé la cadena i els catapultem a la seva terra d'una vegada i per sempre. Escòria inadaptada a Catalunya, menyspreada aquí per fatxa i botiflera i a les espanyes per inútil. Per fer marxar aquesta merda embotida a Sarrià només cal estirar bé la cadena... Ben estirada i amb força entre tots, fins que no quedi res de res en aquesta plaça d'Artós: només República Catalana i democràcia plena. Fora! Cap a Castella de volta, rates franquistes! Bon cop de falç, defensors de la terra! II*II
  Quim 23/02/2021 8:25 pm
  Ara ho entenc, això són les besties que braman. No són ultra són xusma
  Àngel Drach 23/02/2021 8:04 pm
  Quin pecat ha fet, el Sr. Artós? Per què els fatxes es concentren, o ho intenten, sempre a la Plaça Artós? Algú m'ho pot explicar? Gràcies
   GENFRI 24/02/2021 12:11 am
   Perquè hi ha un bar?

Nou comentari