Colau troba d’una “misèria moral inacceptable” dir que Catalunya hauria gestionat millor l’epidèmia

L'alcaldessa adverteix que seria un error confondre que els nens puguin sortir una estona amb el desconfinament

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que seria un “error” associar que els nens i nenes puguin sortir uns minuts amb el desconfinament. “És una qüestió de salut important, és una necessitat”, ha assegurat en una entrevista a la Cadena SER. Per altra banda, Colau ha rebutjat les paraules de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que va afirmar que una Catalunya independent hauria gestionat millor la crisi del coronavirus i no s’haurien produït tantes morts. “Em produeix vergonya aliena”, ha dit titllant-ho de “falsedat”. A més, ha assenyalat que escoltar responsables públics que “utilitzen” els morts en plena crisi és “d’una misèria moral inacceptable”.

L’alcaldessa ha admès que la situació és “molt complexa” però ha insistit en no utilitzar l’independentisme i les competències com una “arma”. “Com a catalana crec que això no representa la majoria”, ha conclòs preguntada per aquesta qüestió.

Sobre la gestió feta pel govern de Pedro Sánchez, Colau ha insistit que tot i que “ningú estava preparat” per fer front a la crisi de la covid-19 la resposta ha estat “molt positiva” en general. En declaracions a la SER, ha celebrat que sigui “l’oposada” a la del 2008 i s’opti per mesures “inaudites” de protecció social.

Amb tot, ha reconegut que hi ha aspectes de la gestió que no li agraden, com ara l’ús del “llenguatge de la guerra”, que no la representa.

“Prudència” per sortir amb els infants

Amb relació a l’estat d’alarma, l’alcaldessa ha criticat també que “s’oblidés” els infants durant les primeres setmanes de confinament quan els adults podien, per exemple, anar a comprar tabac.

En qualsevol cas, ha celebrat que finalment s’hagi permès que els menors de 14 anys puguin passejar amb un dels seus pares, recordant que era una “necessitat” i que en cap cas s’ha d’associar amb un desconfinament.

Així, mentre encara dura l’estat d’alarma, l’alcaldessa ha apel·lat a la “prudència” i la “responsabilitat” de pares i mares quan a partir de diumenge puguin tenir aquest moment de sortir de casa amb els fills. “Hem de sortir a prop de casa i mantenint les distàncies”.

Crida a “cuidar” llibreries de barri

Durant l’entrevista Colau també s’ha referit a la celebració d’aquest Sant Jordi confinat i ha animat els veïns i veïnes a “cuidar” les llibreries de barri abans de comprar en grans plataformes grans digitals.
Així, ha destacat la iniciativa de llibreries de barri perquè es puguin comprar a través del web i recollir els llibres quan reobrin físicament. “Segur que podem ajudar”, ha apuntat.

L’alcaldessa ha remarcat que Sant Jordi és una de les festes “més boniques del món” i ha demanat no deixar-se endur “per la tristesa” d’una diada diferent. En aquest sentit, ha recordat que hi ha iniciatives com ara fer roses amb tela amb els petits o que es poden fer pancartes des de casa per lluir als balcons.

Més informació

Comentaris

  Comuns sou uns falsos 24/04/2020 9:15 am
  Espero que quedeu extingits a les properes eleccions, no volem falsos
  Teix 24/04/2020 8:16 am
  Què hagués passat, no ho podem saber, Colau. Però, pel que sabem és que en les nacions petites d’Europa i l’Alemanya que ha confiat en els Lander, les accions contra la pandèmia han estat més eficaces que les d’Espanya, que va posar per sobre de tot la unitat i l’ha estat escenificant entre les bambolines armades. L’altre dia vas ser l’apagafocs del “lapsus” de l’uniformat, quan els lapsus no són innocents: desvetllen els veritables pensaments, sentiments i motivacions
  David 23/04/2020 10:20 pm
  Jo no ho veig una qüestió de ser independent o no. Recordem que Alemanya és federal i cada land ha pogut gestionar la crisi per ell mateix. Es tracta de que no han deixat gestionar a cada autonomia.
  Vicenç Ramoneda 23/04/2020 5:40 pm
  Les veritats couen, oi?
  impresionant 23/04/2020 4:45 pm
  A mi em fa vergonya que el nivell dels nostres polítics siguin com el de la sra. Colau que va confessar que estava aprenent a fer de dirigent d'una ciutat com Barcelona. Adicionalment, no sé si a una Catalunya independent hi hagues hagut menys o mes morts, però el que si sé es que a Catalunya quan et trobes malament vas als experts mèdics i segueixes el seu consell, no et poses a les mans de l'exercit.
  Ramon 23/04/2020 4:35 pm
  Tu si que representes a la majoria.Segur que el Valls es la majoria
  Llibertat per als presoners polítics 23/04/2020 4:24 pm
  Volem lliures els presoners polítics segrestats per l'estat espanyol i el retorn dels exiliats!
  Ramon 23/04/2020 2:06 pm
  Ada Colau, amb boina, és Josep Pla. Això ja s'ha escrit. Però... algú més troba que la nostra compatriota Meritxell Budó té un aire amb l'Annabella Sciorra?
  ricard argentona 23/04/2020 1:43 pm
  A Colau ja li està be q sigui l'ejercit la guardia civil i la policia nacional qui facin pedagògia de ser españols i per tant li molestan les veritats (i si no que miri que diu la prensa mundial, " España la pitjor gestionant la pandemia). Indiscutible. Qualsevol millor.
  Cal dir-ho 23/04/2020 1:19 pm
  Sabem com ha anat la crisi sanitària en una Catalunya sota sobirania espanyola. En una Catalunya independent políticament, tenim pistes, solament cal veure com han gestionat la crisi estats mitjans del nostre entorn Portugal, Grècia, Dinamarca, Bèlgica... No costa gaire adonar-se que els estat mitjans, en més o menys grau, funcionen millor que els grans estats centralistes d'Europa. La conclusió al meu parer és que fer-ho pitjor que Espanya és molt difícil.

Nou comentari