Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau, sobre el Govern de Torra: “No trigarà a plantejar-se l’escenari d’eleccions”
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha valorat l’escenari polític actual i veu propera la convocatòria d’eleccions a Catalunya. En una entrevista a La Vanguardia, Colau s’ha mostrat convençuda que el Govern català “no trigarà a plantejar-se l’escenari d’eleccions”. Després de l’emergència sanitària, ha afirmat, “afloraran els dèficits polítics” entre els dos socis i tornarà a posar-se sobre la taula “les agendes prèvies”. Ha recordat que Torra va anunciar eleccions quan s’aprovessin els pressupostos i ha criticat les relacions entre JxCat i ERC: “Ara la divisió en el Govern és molt evident”. Sense entrar en pronòstics de resultats, Colau ha tornat a apostar per un nou tripartit: “He defensat sempre que vull governs d’esquerres al govern espanyol, a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona”.

La líder dels comuns també ha advertit al president espanyol Pedro Sánchez que l’acord amb Ciutadans per allargar l’estat d’alarma ha de ser puntual. “S’han de prioritzar les aliances que van fer possible” l’actual executiu espanyol, diu. Tot i així, en referència al partit d’Arrimadas, ha agraït “que hi hagi forces que hagin tingut sentit de responsabilitat” i ha lamentat que ERC “no hagi vist aquesta necessitat”.

Preguntada per la gestió del govern espanyol de la crisi sanitària, Colau reconeix que han “comès errors comunicatius i de gestió” però considera que “la resposta ha estat la necessària”. “La resposta social d’aquest govern ha estat la que necessitàvem i m’aterreix pensar que haguéssim hagut d’afrontar una pandèmia com aquesta amb un govern de dretes que no hagués pensat a fer aquest rescat social, seria una situació infinitament més dura i complicada”, ha conclòs.

El tramvia, amb “retards”

La batllessa també assegura que la connexió del tramvia per la Diagonal es farà, però reconeix que “hi haurà retards”. Colau afirma que Barcelona està preparada per entrar a la fase 1 però adverteix que “ha de ser més prudent que altres llocs perquè és una de les ciutats més denses de tot Europa”. L’alcaldessa creu que és hora de fer aquest pas perquè la ciutat “necessita reactivar-se”.

Per aquesta raó demana al govern espanyol poder gastar els estalvis de l’Ajuntament i marge per duplicar l’endeutament per afrontar la crisi sanitària. “Totes les administracions d’Europa estem d’acord que és el moment de fer la màxima inversió pública a curt termini per reactivar l’economia”, destaca tot afirmant que les lleis d’estabilitat pressupostaria són fruit de l’anterior crisi financera i que ara no tenen sentit.

Es reafirma sobre el concert als balcons

Colau reitera que la proposta de fer un concert als balcons “era molt bona idea”. “Era una iniciativa per agrair a la ciutat a través de la cultura amb una producció ambiciosa i amb molts implicats”, defensa tot lamentant la polèmica que va crear. “No hem gastat ni un euro i seguim apostant per la cultura també en moments d’emergència sanitària”, reitera tot recordant que aquest sector “està molt afectat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa