Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau replica al TSJC que seguirà fent servir totes les eines al seu abast per evitar desnonaments

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta a la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso, avisant que l’Ajuntament seguirà fent servir “totes les eines al seu abast” per evitar els desnonaments. Colau ha defensat la tasca del Servei d’Intervenció i Mediació davant Situacions de Pèrdua d’Habitatge i/o Ocupacions (SIPHO), després que el TSJC alertés que estava impedint execucions judicials. L’alcaldessa ha denunciat que en els últims mesos s’estan portant a terme dues “males praxis que vulneren els compromisos internacionals en matèria de drets humans”, els desnonaments amb data oberta i “l’excessiu desplegament” dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

“Com a alcaldessa continuaré defensant la necessitat i l’encomiable tasca que fan els equips municipals de prevenció i acompanyament de les famílies en risc de perdre el seu habitatge”, ha remarcat Colau en la seva carta, on remarca que el SIPHO es va posar en marxa a finals del 2015, i en aquest temps ha acompanyat 10.128 famílies en situació de vulnerabilitat en procés de pèrdua del seu habitatge. A més, els Serveis Socials han cobert 6.700 ajuts econòmics en aquesta matèria i s’han tramitat més d’11.000 expedients d’ajudes de caire preventiu.

El SIPHO, ha continuat, té com a principal objectiu evitar desnonaments a través de la medicació amb la propietat, així com garantir l’acompanyament de les famílies durant tot el procés. Així, s’ofereixen ajuts al pagament del lloguer. A més, si la propietat cedeix el pis a la Borsa d’Habitatges de Lloguer, es poden cobrir deutes de fins a 6.000 euros i facilitar ajudes a la rehabilitació de fins a 20.000 euros. Colau ha aprofitat per denunciar que els desnonaments oberts han passat de vuit durant el 2017 a 55 l’any 2018, afectant 193 persones i 82 menors.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha considerat un “absolut despropòsit i un sense sentit” que des d’alguns sectors dels màxims òrgans judicials es qüestioni l’Ajuntament per un servei d’aquest tipus “i no es digui res de pràctiques absolutament il·legítimes, com són els desnonaments oberts o els dispositius policials absolutament despropcionats”. Martín també ha indicat que la carta del TSJC no ha tingut cap efecte en l’actuació del SIPHO, que ha continuat actuant com sempre.

Més notícies
Notícia: L’Observatori contra l’Homofòbia demana reunió urgent amb Colau per la “crisi” d’agressions
Comparteix

L’Observatori contra l’Homofòbia demana reunió urgent amb Colau per la “crisi” d’agressions

L'entitat lamenta que 2020 ha començat amb més casos violents d'LGTBIfòbia a Catalunya i avisa que la meitat es concentren a Barcelona
Notícia: L’Observatori contra l’Homofòbia demana reunió urgent amb Colau per la “crisi” d’agressions - Mobile
Notícia: Cooltra demana valentia a Colau per reconèixer que l’adjudicació del motosharing “no ha sortit bé”
Comparteix

Cooltra demana valentia a Colau per reconèixer que l’adjudicació del motosharing “no ha sortit bé”

"No funcionarà el servei ni per a l'usuari ni per a les empreses", ha avisat el conseller delegat de la marca a l'Ajuntament de Barcelona
Notícia: Cooltra demana valentia a Colau per reconèixer que l’adjudicació del motosharing “no ha sortit bé” - Mobile

Nou comentari

Comparteix