Colau va proposar el nom de qui serà nou ministre del govern espanyol: Manuel Castells

El sociòleg ja havia donat suport a Barcelona en Comú en els dos últims comicis municipals

Pedro Sánchez va conformant el seu nou govern, preparant així el consell de ministres que caminarà si, com està previst, dimarts és investit president d’Espanya. En ser un govern de coalició, però, no tots els noms els escull d’entre els socialistes. En l’equació entren també les propostes de Podem i els comuns. I entre ells, s’ha colat el nom d’un català. Segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar l’ACN, el sociòleg Manuel Castells serà el nou ministre d’Universitats, cartera que ara ocupa l’astronauta Pedro Duque. La proposta de Castells la va posar a sobre la taula l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Finalment, ha arribat a bon port després de les darreres reunions mantingudes al respecte.

Castells és catedràtic de Sociologia i d’Urbanisme a la Universitat de Califòrnia, Berkeley; director de l’Internet Interdisciplinary Institute de la Universitat Oberta de Catalunya; i està considerat un dels autors de referència en el camp de l’estudi de la societat de la informació. Ara, formarà part del nou executiu d’Espanya si res canvia les previsions i Pedro Sánchez acaba sent investit dimarts vinent i es conforma el govern de coalició amb Unides Podem.

Proximitat amb Colau

De fet, Castells va impulsar la creació dels comuns ja en els comicis del 2015, i en les darreres eleccions municipals va encapçalar un manifest de suport a Colau signat per més de 150 intel·lectuals. “És un moment decisiu. Ara hi ha capacitat de lideratge, i qui la té és Ada Colau”, va assegurar llavors el professor universitari.

Castells és un dels principals teòrics de referència a nivell mundial en el camp de la sociologia de la comunicació i la Societat de la Informació i ha publicat més de 20 llibres. La seva trilogia: L’era de la informació: economia, societat i cultura (1996-2003) ha estat traduïda a 23 llengües.

A més, ha treballat com a assessor de la Unesco, de la Comissió Europea, i de diferents governs com el dels Estats Units, Xile, Mèxic, França, Rússia, la Xina, el Brasil, Portugal i Espanya, segons es recull en el seu currículum de la Universitat de Berkeley.

Més informació

Nou comentari