Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau proposa un impost europeu contra els especuladors
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau ha presentat aquesta tarda un nou paquet de propostes contra els fons voltors a nivell europeu. La iniciativa estrella és un impost contra les empreses que especulin amb immobles. A més, però, ha demanat que es fixi una despesa mínima en habitatge del 1,5% del PIB de cada estat de la Unió Europea i, si cal, que es financi amb fons europeus per aconseguir-ho. 

També ha defensat en una cimera a Brussel·les que es prohibeixin les Golden Visa, que permeten adquirir el permís de residència per grans tenidors immobiliaris, per aturar en un altre front la inflació dels preus de l’habitatge. En la mateixa línia, ha proposat un “pla de rescat” europeu als barris per donar un impuls als projectes que vulguin renovar espais urbans. Tot abocat a millorar “l’accés a l’habitatge”. 

Colau ha presentat aquestes idees juntament amb la presidenta d’Eurocities i alcaldessa d’Estocolm, Anna König Jerlmyr, a través d’un manifest que promouen diverses ciutats europees en xarxa. “Els fons voltors i especulatius que operen a les nostres ciutats són l’enemic del model social i econòmic d’Europa”, ha reblat la cap del govern barceloní. En la mateixa línia, ha cridat l’atenció a la resta de països de la UE per “afrontar la realitat” de les dificultats habitacionals als grans nuclis urbans. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa