Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau promet pel 2020 el carrer dedicat al guàrdia urbà assassinat per ETA

L’Ajuntament de Barcelona recorda aquest divendres el 19è aniversari de la mort del policia Juan Miguel Gervilla a mans d’ETA, en un lateral de l’avinguda Diagonal. L’alcaldessa Ada Colau s’hi ha referit a l’inici del plenari municipal i ha avançat que l’any vinent, quan es compliran les dues dècades del seu assassinat, el consistori li dedicarà un acte públic d’homenatge. També el 2020, ha promès Colau, s’inaugurarà un carrer a les Corts que portarà el seu nom.

Aquest matí el nou cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Vázquez, ha remès una circular en record a la víctima a totes les comissaries del cos policial. L’agent tenia 38 anys quan la matinada del 20 de desembre de l’any 2000 es va apropar a un cotxe averiat per ajudar als seus ocupants, sense saber que anava carregat d’explosius i que els seus ocupants li dispararien per encobrir-ho.

El 2010, pel desè aniversari, l’ajuntament ja li va dedicar un primer homenatge. Va col·locar una placa commemorativa a la seu de la Guàrdia Urbana al districte de les Corts, on treballava Gervilla. La seu mateixa va canviar de nom també, per passar a anomenar-se Lluch-Gervilla: recorda així a l’agent assassinat i a l’exministre Ernest Lluch que també va ser assassinat per ETA a les Corts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa