Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau pressiona el PSOE perquè aprovi “canvis profunds” com la renda bàsica i regularitzar migrants
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona pressiona al govern de l’Estat, del mateix color polític, perquè aprovi mesures socials més atrevides que les ajudes fins ara anunciades. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha advertit aquest divendres en roda de premsa que després del confinament la demanda d’atenció social seguirà sent molt elevada i calen eines noves de més llarg recorregut que els recursos d’emergència desplegats aquestes 6 setmanes: “Totes les administracions hem d’entendre que calen canvis profunds per atendre les necessitats socials a curt, mig i llarg termini”.

Ha citat específicament “garantir ingressos mínims”, una política que defensa el soci petit del govern espanyol però que el PSOE no avala del tot. També ha demanar “regularitzar a les persones migrades”, que “viuen una doble vulnerabilitat” per no tenir accés al mercat laboral ni a les prestacions d’atur. No obstant ha evitat quantificar la xifra de persones en aquesta situació a la ciutat o que consideraria més urgent regularitzar. 

A més ha insistit en la importància de l’habitatge, en reivindicar “baixar lloguers i aturar uns mesos més els desnonaments”. La mateixa alcaldessa Ada Colau ja va reconèixer les carències que té per als comuns el decret estatal d’ajudes als llogaters. Tarafa ha titllat de “pic de l’iceberg” l’atenció social d’aquestes setmanes i ha subratllat que la demanda “anirà a més les properes setmanes i mesos”.

Els allotjaments temporals, quasi plens

El govern d’Ada Colau ha aprofitat per fer balanç de l’ajuda proporcionada fins ara a veïns vulnerables. La regidora ha recordat que en les 6 setmanes transcorregudes de confinament s’han habilitat 7 dispositius amb un total de 714 places extra d’allotjament per a col·lectius com els sense sostre. “La grandíssima majoria de places estan ocupades”, ha dit. Només estarien lliures actualment una cinquantena de les 2.914 places totals de què disposa la ciutat.

El repartiment de menjar, a través de diferents fórmules, ha augmentat un 146% durant la pandèmia, fins assolir 9.389 àpats diaris. El Servei d’Atenció a Domicili, que ajuda persones dependents, s’ha concentrat en atendre al 16% dels seus usuaris habituals que s’ha trobat sense cap xarxa familiar, social o veïnal. Els treballadors socials a peu de carrer han fet 3.742 atencions presencials i 8.500 telemàtiques. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa