Colau: “Pedro Sánchez se’n penedirà d’haver dit que no dormiria amb un govern amb Podem”

L'alcaldessa de Barcelona assegura que la relació amb Maragall "ara és bona" i que el líder d'ERC "té ganes de fer propostes per a la ciutat"

“Jo, si tinc problemes per dormir, no és pel pacte amb el PSC, sinó per totes les coses que s’han de fer”. Ho ha dit Ada Colau en una rèplica contudent a les paraules de Pedro Sánchez, que dijous a la nit va assegurar que no dormiria tranquil si hagués fet un govern de coalició amb Podem perquè hauria tingut ministres amb poca experiència en la gestió publica. 

En una entrevista al programa El suplement de Catalunya Ràdio, l’alcaldessa de Barcelona ha dit que creu que “Sánchez se’n penedirà d’aquesta frase durant tota la campanya electoral”. “És una frase molt desafortunada, perquè la ciutadania demana pactes i no s’equivoca, s’equivoca ell quan no és capaç de fer el pacte”, ha advertit.

I ha afegit, desafiant: “Jo reivindico l’acord de Barcelona. Em sap greu que Sánchez no el valori i sé que el PSC de Barcelona sí que el valora, hauria de parlar amb ells”.

Colau ha retret al president del govern espanyol i líder del PSOE que hagi “tirat per la finestra” la possibilitat de fer “un acord d’esquerres i uns pressupostos socials”. I ho ha qualificat de “falta de respecte per la ciutadania” i d'”irresponsabilitat”.

Seguint amb les polèmiques polítques de les últimes hores per declaracions fetes des de Madrid, Colau ha hagut de respondre a la pregunta sobre les paraules de Pablo Iglesias sobre que en cas de ser en un govern amb el PSOE si hi hagués un 155 el respectaria. Per a l’alcaldessa, va ser “declaracions que es prestaven a confusió i per això va fer un aclariment”. “El que volia dir és que admet que el lideratge el té la forá que té més vots, però és veritat que les seves paraules es prestaven a confusió i per això va fer un tuit per aclarir-ho i no passa res. Nosaltres sempre ens hem oposat al 155, mai formarem part d’un 155, de fet vam trencar el [primer] pacte de Barcelona amb el PSC per això”, ha recordat.

Aproximació amb ERC a l’Ajuntament

En l’àmbit estrictament local, Colau ha assegurat que ara mateix té “una bona relació amb Ernest Maragall”.  “Ens hem vist diverses vegades i he vist que ell té ganes de treballar per la ciutat. Jo l’he reconegut com a força guanyadora, i té ganes de fer propostes”. I ha tornat a dir, com ja ha fet altres vegades, que ella no deixarà d’intentar que en el futur el govern municipal d’esquerres pugui incloure també ERC, encara que el PSC –i els republicans també– sempre han dit que és impossible. Maragall va obrir fa uns dies la porta a negociar els pressupostos per aprovar-los i les converses han començat, encara que en una fase molt inicial.

Sobre la sentència: “Les institucions no han de liderar les protestes”

L’alcaldessa també s’ha hagut de pronunciar sobre quin és el seu capteniment respecte de la resposta que s’ha de donar a la sentència del Procés, que és imminent i es preveu que serà dura contra els líders independentistes empresonats.

Quan se li ha preguntat si se sumaria a una aturada de país per la sentència o a d’altres protestes ha dit que ho valorarà quan sàpiga què és el que es convica. Però ha subratllat molt la seva idea que les institucions s’han de manatenir en un segon pla. “Seria bo que les entitats liderin les protestes al marge de les institucions. Entenc que hi haurà una gran manifestació, si hi vaig o no ja ho consideraré. Però en tot cas des de les institucions no hem de liderar les protestes, perquè no està a les nostres mans canviar la sentència. El que hem de fer és parlar d’indults, de reforma del Codi Penal i de totes les eines possibles per treure els presos”, ha conlòs.

Comentaris

  Porc rural 21/09/2019 10:39 am
  I vosaltres d'haver dit que permetrieu un altre 155
  INCREDUL 21/09/2019 11:06 am
  I voste dorm, o esta somiant desperta del que fara en Collboni consavol dia
  Biel 21/09/2019 11:10 am
  El bufó del Borbó no ha volgut fer política amb Catalunya i caspanya cada vegada serà més inestable fins que Catalunya sigui un país lliure independent i república .
  A l'aguait 21/09/2019 12:22 pm
  sra. Frau-COLAU, vostè dorm bé a les nits ? o aprofita per fer becaines als Plens de l'Ajuntament ?
  Pitxolí 21/09/2019 12:41 pm
  En canvi, Colau no es penedirà mai d'haver fet una cosa que havia dit que no faria mai (i aquest comentari no respon a cap simpatia envers Sanchez)
  LSO 21/09/2019 7:44 pm
  Y tu, ¿duermes tranquila? después de aceptar votos manchados de sangre del día 1 de Oct. de tus amigos PSC-Cs? porque tu ambición personal está por encima de cualquier valor humano, cosa que tu no tienes ni ética, ni moral, ni humanidad.
  Carles 21/09/2019 8:59 pm
  El bufó del Borbó el tenen com un goset lligat als peus del amo

Nou comentari