Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau s’ofereix a parlar amb els artistes que han plantat el macroconcert: “Em sap molt de greu”
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que espera que segueixi en peu el concert des dels balcons de la ciutat produït pel Terrat i Mediapro després de la retirada en cadena de fins a 7 grups del cartell en protesta pels 200.000 euros de cost del projecte. En una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press aquest dissabte al matí, ha lamentat la polèmica: “Em sap molt de greu”“Estic trista perquè s’hagi creat aquesta polèmica per una iniciativa que és un homenatge a tota la ciutadania”, ha explicat

L’espectacle, produït per El Terrat i MediaPro, està previst pel 9 de maig amb la participació d’una vintena d’artistes. L’alcaldessa s’ha ofert per donar qualsevol explicació necessària als grups que han anunciat la seva negativa a participar. Preguntada explícitament per si trucarà als artistes per demanar-los que repensin la seva negativa, Colau ha dit que cal respectar que qui porta la producció i contacte amb els artistes és El Terrat, però s’ha posat a disposició per parlar amb ells si això pot ajudar a la iniciativa.

“Entenc que en una crisi com aquesta es pensi que 200.000 euros són molts diners”, ha declarat. Amb tot, ha matisat que, davant un concert d’aquestes característiques, no li sembla una inversió molt elevada perquè el show requereix una “capacitat tècnica i audiovisual molt potent”: “200.000 euros no em semblaria molt”. No obstant, ha dit que entén que davant la crisi sanitària qualsevol despesa que no sigui per a mascaretes i ajudes socials sembli supèrflua. Per contra, aquest dissabte l’oposició li ha dedicat crítiques unànimes, en especial per no dedicar aquest pressupost a l’emergència.

Agraïments a les productores per assumir el cost

Precisament després de les baixes, l’Ajuntament ha anunciat aquest mateix dissabte que finalment no invertirà l’esmentada xifra per al concert, sinó que els productors assumiran la totalitat del cost. En aquest sentit, l’alcaldessa ha reconegut a la ràdio que ara no depèn de l’Ajuntament que l’espectacle s’acabi celebrant o no: “Espero que sí, però dependrà de la gent que ho ha fet possible”.

Ha demanat disculpes per si hi ha alguna cosa que s’ha explicat malament des del consistori, ha insistit que és una iniciativa col·lectiva per homenatjar la gent de Barcelona, i ha donat les gràcies als organitzadors: “Agraeixo que quan això ha semblat un problema, El Terrat i Mediapro, ràpidament han dit que ho assumirien ells perquè no hi hagi ni un euro públic”. “Agraeixo la implicació del Terrat, que en pocs dies ha fet una cosa increïble”, ha agregat la primera edil barcelonina.

“Som molt conscients que la gent de la cultura ho passa molt malament”, ha insistit l’alcaldessa. Ha dit que és conscient que les administracions han de fer polítiques culturals de suport, però que això no substitueix ni es contradiu amb un acte puntual com és el concert des dels balcons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa