Colau: “Londres i París tenen una criminalitat molt més greu que Barcelona”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha encarat l’entrevista al programa Bàsics de Betevéa un dia de la Junta local de seguretat, pressionant a la Generalitat per solucionar el repuntament de delictes a la ciutat. “El conseller ha entès que es necessiten mossos”, ha apuntat, en referència al responsable del departament de l’Interior, Miquel Buch, després que l’any passat ho negués, ha denunciat Colau. Avui s’ha anunciat que s’incorporaran 320 agents de la policia catalana els pròxims mesos. Encara i així, ha apuntat que cal relativitzar les dades de delinqüència perquè, tot i reconèixer que s’han agreujat durant els darrers anys, “Londres o París tenen indicadors de criminalitat molt més greus que Barcelona”. “Ho diuen els rànquings oficials”, ha afegit.

Tanmateix, espera que la presència de més mossos al carrer –tot i que una part de la nova fornada s’incorpora a la tardor– sigui “una bona notícia” i tingui uns efectes visibles a curt termini. En aquest sentit, s’ha mostrat preocupada també per la pèrdua d’altres d’agents per vacances d’estiu. “Les policies tenen un sistema antic de vacances perquè alguns les fan a l’estiu”, ha comentat. “Abans Barcelona s’aturava, ara no”, ha indicat en relació a l’augment exponencial del turisme, alhora que ha proposat revisar el conveni professional que regula tant els Mossos d’Esquadra com la Guàrdia Urbana.

Sobre perspectives de futur, ha detallat que juntament amb el PSC s’ha projectat incorporar, després dels 600 guàrdies urbans del mandat passat, “al voltant d’un miler més”. 

L’habitatge, “pendent de la Generalitat”

Més enllà dels temes que abordaran a la reunió de demà a la Junta local de seguretat, on es trobarà amb els principals responsables policials així com amb el conseller Buch, la líder de Barcelona en Comú ha assegurat que té moltes més demandes a fer al president Quim Torra de cara al futur. Es reuniran el 30 de juliol i Ada Colau ha remarcat que li demanarà per “l’habitatge” o el deute “de més de 40 milions d’euros” en matèria d’escoles bressol. 

En matèria estrictament d’actualitat, després d’haver patit una ocupació al vestíbul de l’Ajuntament per part de la PAH aquest matí, l’alcaldessa també ha enviat un dard a la Generalitat pel que fa a la gestió dels pisos d’emergència. Aquestes opcions, gestionades pel Consorci de l’Habitatge, tenen una llista d’espera de “una mica més de 500 persones”, ha xifrat Colau. I és així perquè el govern català no fa les inversions que li pertoquen, segons ha insistit la política. “Si la Generalitat fes la seva part, ja no hi hauria llista d’espera”, ha declarat. Seguint les xifres aportades per Ada Colau, el govern de Quim Torra li deuria “prop de 1.000 pisos de la Mesa d’Emergència”. 

Preguntada per la periodista Eva Arderius sobre com abordaran les diferències internes amb el PSC respecte a la mesura d’incrementar la reserva dels nous edificis per a habitatge social d’un 30% a un 50% –com Barcelona en Comú duia al programa electoral–, l’alcaldessa ha revelat que la solució podria anar per barris. Zones com “Gràcia, Poblenou o barris del centre” podrien ser les que contemplessin “la possibilitat d’augmentar a un 50%” per la “gentrificació” i la “pressió immobiliària” especialment concentrada. “Com a mínim, estudiar-ho”, ha resolt finalment sobre el tema. 

Mà estesa a ERC i JxCat

En referència a la visita d’aquesta mateixa setmana a Quim Forn a la presó, Colau ha apuntat que va ser una conversa cordial d’una hora i, alhora, ha criticat que la justícia no permeti que el regidor electe vagi als plens. “El mateix jutge que li va permetre anar al ple d’investidura, no ho permet amb els plens”, ha denunciat. I, de fet, ha aprofitat l’avinentesa per recordar que, en alguns punts de ciutat, espera poder-se entendre tant amb Esquerra Republicana com amb Junts per Catalunya i que, fins i tot, podrien “tenir un paper protagonista”. Si volguessin “liderar acords amb la Generalitat” i “anar de la mà a parlar amb els consellers”, Ada Colau “estaria plenament disposada a fer-ho”, ha reivindicat. 

Comentaris

  Barceloní Juliol 18, 2019 | 22:45
  Quin nivell!! Haurien de fer probes d’intel.ligència abans de deixar presentar-se a càrrecs publics, com alcadessa de barcelona
  No cal fer res. Juliol 19, 2019 | 00:05
  Va dona, una mica d'esforç més i podem aconseguir el lideratge europeu en delinqüència, contaminació i desnonaments.
  capitao lampiao Juliol 19, 2019 | 00:27
  Es clar. I Barcelona mes que Sant Jaume de Frontanya.
  Jordi Juliol 19, 2019 | 09:17
  Ah! doncs així no cal preocupar-se
  ferran Juliol 19, 2019 | 11:21
  Per l'amor de Déu, Barcelona s'ha convertit en un brut femer turístic perillós i sense personalitat..Penso que el pròxim alcalde l'hauria de proposar el gremi d'hotelers per comptes dels indígenes de la ciutat que encara quedin.
  Yomismo Juliol 19, 2019 | 13:42
  Si quiere que sus guardias no hagan vacaciones en verano, la solución es fácil. Pagar una prima a los que las hagan fuera de verano. Ya se hacía antes, cuando supuestamente barcelona se paraba...
  odisea Juliol 19, 2019 | 13:57
  Con ese nivel no puedes ser ni presidenta de una comunida de vecinos.PSC y Valls sus aliados son sus mentores de verguenza.
  John Smith Juliol 19, 2019 | 14:34
  Política de pati d'escola de "i tu més" i "la culpa SEMPRE és de l'altre"
  Luna Barceló Juliol 19, 2019 | 15:20
  Barcelona no li paga un sou que no mereix per dir bajanades, als barcelonins no ens importa Londres o París el que ens importa és Barcelona. Per altra banda molt bona feina quan lluitava contra els desnonaments i ara que, ara ja té una cadira ben còmode i un bon salari els que no tinguin pis que visquin sota un pont. Faci feina, menys tertúlies, menys inauguracions, menys festes i més mirar com aconseguir pisos a preus raonables. No és pot pagar un lloguer de 800€ i cobrar un sou de 1
  Gir Juliol 19, 2019 | 16:54
  Potser perquè el que es considera un acte delictiu a Londres, aquí no ho és. Tots aquests carteristes que han detingut 40 vegades i que al ser "furts" petits no els passa res, per exemple. En tot cas, Londres i París, com els EEUU fa molt més temps que conviuen amb un entorn multicultural i que són destinacions turístiques i reclams d'immigració de l'entorn natural i estrangers. Nosaltres hem començat fa relativament poc i ja no sabem com gestionar-ho. L'expansió del fenomen okupa, per
  Zzz Juliol 19, 2019 | 17:40
  Mal de muchos, consuelo de TONTA
  lluigi Juliol 19, 2019 | 20:39
  I on son els urbans? Pel carrer no.

Nou comentari