Colau justifica l’abstenció de Podemos a la ‘mordassa digital’ de l’Estat

L'alcaldessa respon a ERC que les esquerres han de negociar sense "pactes de màxims" per "obrir una nova etapa"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha justificat l’abstenció de Podemos al Congrés dels Diputats al decret de restriccions d’Internet, més conegut com a ‘mordassa digital’. Preguntada per ERC al ple, ha defensat que el vot dels comuns “no és cap silenci còmplice” sinó que estan “radicalment en contra” del “fons i la forma” del decret, tant els integrants del partit a Barcelona com els de Madrid, perquè planteja “retallades greus de drets i llibertats”.

L’abstenció, ha argumentat, formava part d’una negociació per llimar el decret i com a mal menor: “Encara que votéssim en contra, el decret es tramitava igualment”. Colau sosté que aquesta transacció permetrà que es tramiti una llei per “revertir” certs aspectes del decret, com la “recentralització” de competències en l’àmbit digital o la garantia que “en cap cas poden restringir lleis ni intervenir la xarxa sense autorització judicial”.

“És injustificable que el govern central pugui decretar l’estat d’excepció digital sense cap ordre judicial”, li havia advertit Ernest Maragall, en la intervenció al plenari. “Com lliga capital mundial del mòbil i mordassa digital?”, li ha preguntat el republicà, que ha considerat “injustificable” l’abstenció de Podemos. Colau li ha replicat amb una invitació a ERC a facilitar el pacte de govern entre el PSOE i Podemos: “Perquè hi hagi un acord mínimament progressista, hem de fer tots més esforços per arribar a acords que ens permetin entrar en una nova etapa”. “No podem fer pactes de màxims, perquè som una societat plural”, li ha advertit.

Comentaris

  rosa 29/11/2019 7:57 pm
  No hi ha cap justificació pel que han fet.
  Lleidatà 29/11/2019 10:04 pm
  Per si algú no sap el que és cinisme, aquí en té un exemple de manual.
  Sidralista 29/11/2019 10:56 pm
  Tot per la poltrona! Si us plau, no us anomeneu més ni d’esquerres ni progressites. Simplement sou uns aprofitats de la bona fe d’una gent que pensa que amb vosaltres poden canviar coses sense que es trenqui res. No saben alló de que per fer una truita s’han de trencar els ous.
  Pepet de Vallmanya 30/11/2019 2:15 am
  Aquesta elemnta mai m'ha generat confiança. És una SUCIAlera-PPePPera !

Nou comentari