Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau intentarà desmuntar el relat de la Fiscalia amb la seva declaració al judici de l’1-O
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau ha dit que vol aportar el seu “granet de sorra” per desmuntar el relat de la Fiscalia amb la seva declaració al judici de l’1-O. En una entrevista a Els Matins de TV3 la líder municipal ha considerat que les acusacions del ministeri públic són una barbaritat per al sentit comú. A més, ha opinat que els presos polítics han donat “explicacions serenes i detallades” mentre que la Fiscalia ha estat imprecisa i ha comès errors. 

Ha fegit que “s’accentua” la sensació que és un judici polític i que mai s’hauria d’haver celebrat, segons informa Europa Press. Sobre l’1-O, ha opinat que les actuacions policials “ordenades pel govern de Rajoy” van vulnerar drets fonamentals i que es van “reprimir” persones que volien votar de forma “pacífica”.

Respecte a la vaga del 21-F contra el judici als presos polítics, Colau ha avançat que els regidors del govern municipal suspendran la seva agenda pública. A més, han posposat trobades amb altres grups polítics que li ho han demanat. Sobre l’adhesió de l’Ajuntament en bloc a la vaga, ha especificat que no ho pot fer, donat que la convocatòria no la fan els sindicats majoritaris. 

Quant a la vaga de treballadors del metro convocada durant el Mobile World Congress (MWC), ha dit que l’Ajuntament està disposat a arribar a un acord, tot i que ha criticat que no veu “base objectiva” per a la protesta. L’alcaldessa ha recordat que existeix una mediació entre la plantilla del metro i el consistori per aturar la vaga. Colau s’ha mostrat segura que el MWC serà un “èxit”, ja que la ciutat està “preparada” i les institucions col·laboren per aconseguir-ho.

Amb referència al besamans al rei, ha insistit que, com l’any passat, no hi assistirà. Tot i així, ha afirmat que saludarà Felip VI perquè “les institucions han de parlar sempre”.

“Fracàs absolut de la política”

Aquest migdia Colau ha lamentat davant del Suprem que el judici és un “fracàs absolut de la política” i ha rebutjat que hi hagués hagut “rebel·lió ni sedició”. L’alcaldessa s’ha vantat d’haver impulsat la involucració d’institucions europees en el conflicte català. De fet, la líder municipal ha estat acompanyada de la portaveu de l’Esquerra Unitària al Parlament Europeu, Gabriele Zimme, i la líder dels Verds, Ska Keller, segons informa l’ACN. 

L’alcaldessa ha reiterat que la solució és el “diàleg i la democràcia”, no la “repressió ni la judicialització”. “Els que volem diàleg som majoria segons totes les enquestes“, ha sentenciat. 

Crítiques de Ciutadans per “servilisme als independentistes”

La presidenta del grup municipal de l’Ajuntament de Ciutadans, Carina Mejías, ha acusat Colau de fer “servilisme als independentistes” per viatjar a Madrid per donar suport als presos polítics. Mejías ha carregat contra l’alcaldessa perquè Barcelona no és la seva “prioritat” i l’ha atacat per fer “espectacle mediàtic” i de voler ser la “Joana d’Arc dels separatistes”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa