Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau intenta tranquil·litzar els cònsols

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha transmès aquest dimarts a la tarda un missatge de “tranquil·litat i normalitat” a representants consulars d’una cinquantena de països després dels aldarulls que hi ha hagut els darrers dies a l’entorn de les protestes per la sentència de l’1-O. Colau, al costat de diversos tinents d’alcaldia del seu equip, ha explicat al cos consular que s’ha pogut fer arribar el “missatge de ciutat de pau i de diàleg que rebutja la violència i la intolerància”.

La reunió es produeix el dia abans que la secretària d’Estat d’Espanya Global, Irene Lozano, vingui a Barcelona a reunir-se també amb els cònsols i explicar-los la seva versió dels fets.

[r:1]

També ha destacat que, des del seu punt de vista, Barcelona ha demostrat una “gran resiliència davant la complexitat amb uns serveis municipals exemplars”. També ha destacat que s’ha llançat un missatge de “crida a la calma” i per “desescalar el conflicte”.

A la reunió també hi han assistit el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i la tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, responsable de Relacions Internacionals, Laia Bonet.

Durant la reunió el govern municipal ha posat en valor “l’esforç” que s’ha fet per “garantir i recuperar” la normalitat de la ciutat. Collboni ha agraït la tasca d’uns serveis municipals “que han funcionat al 150%” i ha destacat que durant tota la setmana l’Ajuntament ha tingut “molt present” la comunitat internacional, un actor “molt important”.

Com a mostra de normalitat, la ciutat manté per a aquest cap de setmana la celebració del Barcelona International Community Day, amb activitats especialment dirigides a la comunitat internacional de Barcelona.

De la seva banda, Bonet ha subratllat que el cos consular és la representació internacional a la ciutat i actua “com a ambaixador” de Barcelona al món. Per això, i reconeixent la “complexitat” del moment, ha volgut agrair la feina que es fa per “comunicar i explicar” la realitat de Barcelona a l’exterior.

Més notícies

España Global convoca a una reunió els cònsols a Barcelona

Notícia: España Global convoca a una reunió els cònsols a Barcelona
Comparteix
La lloctinent de Borrell celebrarà al reunió a l’arxiu de la Corona d’Aragó
Notícia: España Global convoca a una reunió els cònsols a Barcelona - Mobile

Vint-i-cinc detinguts pels aldarulls dels últims dies a Barcelona, en llibertat

Notícia: Vint-i-cinc detinguts pels aldarulls dels últims dies a Barcelona, en llibertat
Comparteix
Ja són 68 els arrestats a Barcelona que han passat a disposició judicial, i 16 els empresonats
Notícia: Vint-i-cinc detinguts pels aldarulls dels últims dies a Barcelona, en llibertat - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa