Colau considera “molt greus” les paraules del general però es creu que van ser “un lapsus”

El cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago, va dir que el cos treballa per minimitzar el clima de crítiques al govern espanyol per la gestió del coronavirus

Declaracions salomòniques d’Ada Colau sobre les polèmiques paraules del cap de l’Estat Major de la Guàrdia Civil, el general José Manuel Santiago, que ahir va dir que el cos treballa el clima contrari a la gestió de la crisi del coronavirus per part de govern espanyol. El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va intentar apagar l’incendi com va poder dient que aquestes declaracions havien sigut “un lapsus” i defensant la llibertat d’expressió, a l’hora que demanava que es deixés “en pau la Guàrdia Civil”.

Després d’aquest curiós bucle contradictori de Marlaska –que va defensar la llibertat d’expressió però va demanar que no es critiqués l’institut armat ni el general autor del suposat “lapsus”–, avui hi ha hagut unes declaracions equidistants de Colau. En una entrevista a Los desayunos de TVE, l’alcaldessa de Barcelona ha donat a entendre que es creu la teoria del lapsus, però no s’ha estat de dir que el considera “molt greu”.

“El tema de la llibertat d’expressió és molt sensible i aquestes declaracions són greus. Són un error greu de comunicació. Estic convençuda que era un lapsus, però és un lapsus molt greu que clarament cal rectificar de manera contundent”, ha dit, segons recull Europa Press.

En la mateixa entrevista, l’alcaldessa ha defensat el govern espanyol davant les crítiques de Vox: “Una altra cosa és el que fa l’extrema dreta com Vox, que vol aprofitar qualsevol error i qualsevol polèmica per desgastar políticament”.

Colau ha opinat que les tasques de comunicació de Govern “és millor que les facin altres professionals” perquè, al seu parer, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil o l’Exèrcit no estan preparats per fer de portaveus, tot i que veu bé que compareguin en relació a les seves tasques específiques.​

Més informació

Nou comentari