Colau demana a Torra que intervingui “ja” la sanitat privada i les farmacèutiques

L'alcaldessa veu "inacceptable" que "cap privat" pugui especular amb materials essencials com mascaretes i tests de coronavirus

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat al Govern de la Generalitat aquest dimarts que “intervingui ja la sanitat privada”, per posar professionals, llits i materials al servei de la lluita contra el coronavirus. Ha reivindicat que el decret d’alarma de l’Estat ja ho permet des de fa dos dies i demana que també s’apliqui a laboratoris i farmacèutiques. Colau recorda que “falten mascaretes i test” de detecció de la infecció i veu “inacceptable” que “cap privat” tingui el més mínim marge per especular amb “materials essencials”.

Poc abans, precisament, la consellera de salut, Alba Vergés, havia anunciat que la sanitat privada passava a estar sota comandament de la Generalitat. En una piulada el president Quim Torra –que està confinat al Palau dels Canonges per haver donat positiu– recordava que “calen tots els recursos” i “disposar de tots els mitjans” perquè “venen setmanes molt greus”. 

Nou comentari