Colau: “El PSC està més lluny del 155 i ERC, de la via unilateral: són bones notícies”

L'alcaldessa ha comentat la formació del nou govern al programa 'la Sexta Noche'

Ada Colau considera que, actualment, s’està avançant cap a una política de desaparició de les línies vermelles i que “el PSC està més lluny del 155”, així com “Esquerra Republicana està més lluny de la via unilateral”. Això, segons l’alcaldessa de la ciutat, és “una bona notícia”. Ho ha expressat en una entrevista a La Sexta Noche, en què també ha defensat el nou govern amb el PSC com una segona oportunitat després d’haver “après” dels “moments de molta tensió” que es van viure durant el mandat passat. “Cada formació pot tenir opinions diferents i les hem de tractar amb respecte”, ha conclòs. 

Sobre els principals problemes de la ciutat, ha apuntat que li preocupa la deriva del PSOE que posa en perill la limitació dels lloguers que van prometre amb anterioritat i, en matèria de seguretat, ha mostrat la seva intranquil·litat pel repuntament d’incidents amb pistoles –en 24 hores n’hi ha hagut dos casos a Barcelona. “Ens preocupa l’ús d’armes de foc que abans no es veia”, i per solucionar-ho ha defensat que “els Mossos d’Esquadra actuin amb tota la contundència”. A més, ha destacat que el problema del creixement de delictes és la permissivitat amb els lladres reinciditents. “Es va venviar un missatge a tots els professionals de robatoris furts d’Europa” quan es va canviar, a través d’una sentència, que la reincidència fos un agreujant. “I és això el que ha de canviar”, ha insistit.

Pactes i retrets

Un dels focus de l’entrevista ha estat també els fets del dia de la investidura, quan diverses regidores de Barcelona en Comú van denunciar insults masclistes que van rebre a plaça Sant Jaume per part de col·lectius independentistes. “Va ser decebedor”, ha dit Colau, sobre el fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, no els condemnés. 

A més, ha aprofitat per recordar que bona part de les crítiques que va escoltar aquell dia van ser per fer “pactes amb carcellers, ens van dir”, en referència al PSC. “I uns dies més tard, Junts per Catalunya pacta amb els socialistes a la Diputació”, ha etzibat. A més, ha subratllat qu el seu pacte amb el PSC va ser per sortir ella com a alcaldessa i que, en el cas del pacte entre JxCat i PSC, va ser per investir a Núria Marín, socialista.

També s’ha pronunciat sobre la situació a l’estat espanyol. Sobre les negociacions entre el PSOE i Unides Podem per formar govern al Congrés dels Diputats, Colau ha desitjat que es desbloquegin aviat i ha apuntat que seria “molt irresponsable” que es repetissin eleccions estatals. En aquest sentit, ha recordat que l’últim informe del Centre d’Estudis Sociològics (CIS) donava com a pacte preferent el dels socialistes amb els comuns. Un apunt rellevant, ja que a Barcelona, el baròmetre post-electoral donava com a pacte preferent el govern entre ERC i comuns. 

Més informació

Comentaris

  Lisa 15/07/2019 1:07 am
  Colau no sé si ets molt curta o molt mala bèstia...
  Baig Empordanes 14/07/2019 7:08 pm
  Sra. Colau, li volia dir coses amables, simpaticas i amb empatia pero no li bull dir res positiu o negatiu perque tinc el cervell planer com el de voste. Si mes nó ha conseguit que a la capital del SEU REINO la gent ja no va als teatres comics perque saben que es molt dificil superar el seu vodevil, al igual que els palmeros de la "Diputacio", pero ja que va tant sovint a la capital podria aprofitar per fer un casting "Al Club de la Comedia" i es molt posible que li donguin un aprovat alt.
  odisea 14/07/2019 1:38 pm
  Que verguenza para Barcelona tener esta alcaldesa,sin capacidad ni cultura para el cargo,nunca sabremos como esta la caja mientras no la hechemos.
  Ma re de Deu 14/07/2019 8:35 am
  I jo al mig com nostre senyor oi Colau?
  La Colau comentarista. 14/07/2019 4:29 am
  La moda és fer comentaris per passar l'estona. Els problemes de Barcelona són massa complexes per la Colau. La solució és no fer res.
  Ramon 14/07/2019 1:00 am
  Les úniques bones notícies des de fa dos anys són les que ens ha proporcionat el president Puigdemont. Començant pel 21D, que va deixar ERC en un patètic tercer lloc trinxant-se així els plans d'Espanya.
  Cazuela de Bagre pregonera de la Barcelona provincial 14/07/2019 12:05 am
  Avui amb la mandonguilla i la pescatera, la tartuferia de l'esquerra colonial castellana es manifesta en tota la seva esplendor. De veritat algú creu que aquesta gent ampliarà altra base que no sigui la de súbdits del Borbó?
  TSSO 13/07/2019 11:50 pm
  Sra Colau, si us plau, que ja fa una colla de dies que ens afaitem. El 155 no l'han deixat d'aplicar ni el PP ni el PSOE ni els Comuns ni Unidas Podemos. No pretengui enredar-nos, home! Que ja està bé! Sinó no hagués lliurat l'alcaldia de Barcelona al PSOE.
  Osti tu! 13/07/2019 11:50 pm
  Quina ment tan obtusa! Ara pontifica com bé universal les seves mires mesquines i aprofitades.
  Antonia 13/07/2019 10:55 pm
  Aquests bonas notícies seràn per Vd. Per no perdre el trono. Els catalans volem ser i som República catalana lluny de l,Espanya arruïnada borbònica i franquista i no pararem fins a conseguirho.

Nou comentari