Colau diu que "no té sentit" ampliar el Prat sense abans reduir emissions

El primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, es va mostrar favorable a engrandir l'aeroport

Nou capítol en les desavinences en el govern municipal sobre l'ampliació del Prat. Si bé ahir el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni (PSC), es mostrava favorable a engrandir l'aeroport i allargar la tercera pista. Això sí, seguint "criteris ecològics". L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut tancar avui la polèmica

Més info: Collboni es mostra partidari d'ampliar el Prat seguint "criteris ecològics"

"No té sentit parlar ara d'ampliació de l'aeroport si encara no han dit com reduiran emissions", ha declarat Colau en una entrevista a Els Matins de TV3. La líder de l'executiu local ha detallat que ha mantingut converses amb Aena en què l'operadora del Prat s'ha mostrat favorable a reduir les emissions. 

Més info: Comuns i PSC tornen a xocar per l'aeroport del Prat

Colau ha recordat que municipis com el Prat i els veïns han dit "rotundament no" a l'ampliació de la infraestructura. Malgrat tot, la líder del govern municipal ha defensat que els socis de l'executiu estan d'acord que cal disminuir les emissions. "Tenim un objectiu planetari i cal tenir altura de mires", ha considerat Colau, que ha admès els "esforços" que se li demanen als ciutadans, concretament amb les restriccions per la Zona de Baixes Emissions (ZBE). 

Sobre aquesta mesura, que va entrar en vigor l'1 de gener però que encara no suposarà multes fins a l'abril, l'alcaldessa ha avisat que la ciutat fa "tard". "Hi ha ZBE a 250 ciutats del món, anem tard", ha argumentat. 

"Molt contenta" per Puigdemont i Comín

Quant a la presència de Carles Puigdemont i de Toni Comín, s'ha mostrat "molt contenta" perquè hagin accedit al Parlament Europeu. La líder del consistori barceloní ha desitjat, a més, que Oriol Junqueras també hagués tingut accés a l'escó d'europarlamentari i ha reivindicat que els comuns "sempre" han apostat per desjudicialitzar la política. 

Comentaris (1)
Joan Fa 7 dies
Avui toca ser simpàtica amb els independentistes, oi? Demà, depèn...