Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana “més recursos i competències” per les ciutats a la cimera mundial de Sudàfrica
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat als estats “més recursos i competències” per les ciutats en la sessió plenària d’obertura de la cimera mundial de ciutats que es celebra a Durban. “Les ciutats són agents claus, però les competències i els recursos estan a les mans dels Estats. Cal que els Estats vegin a les ciutats com a aliades i les dotin de més recursos i competències”, ha reivindicat Colau, que és copresidenta de la xarxa.

Colau ha apuntat que les ciutats són “agents clau” per la lluita contra l’especuació, el dret a l’habitatge, la gestió dels fluxes migratoris, l’emergència climàtica i el combat a les desigualtats. Enguany Colau ha copsat “gran preocupació pel creixement de l’extrema dreta”.

L’alcaldessa de Barcelona participa fins divendres al congrés mundial CGLU, la principal xarxa internacional de ciutats, que es celebra aquest any a la ciutat sud-africana de Durban, amb la participació de 2.000 delegats de les principals àrees urbanes del món. Colau està acompanyada a Durban per la tinent d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, que és també la responsable de l’àrea de Relacions Internacionals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: un tipo que vive en Tabarnia a novembre 13, 2019 | 22:07
    un tipo que vive en Tabarnia novembre 13, 2019 | 22:07
    voi cobrar mes, tinc un parasit a casa per mentenir

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa