Colau demana “humanitat” a Pedro Sánchez quan parli sobre Catalunya

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, un esforç de “mesura, d’humanitat i d’empatia” a l’hora de referir-se al conflicte polític a Catalunya després de la sentència condemnatòria del judici de l’1-O que ha dictat el Tribunal Suprem.

En declaracions als periodistes després de fer l’ofrena floral a la tomba del president Lluís Companys en el 79 aniversari del seu afusellament, ha insistit que la decisió de Sánchez de convocar eleccions no només ha estat irresponsable, segons ella, sinó “doblement desafortunada” en fer-la coincidir amb la sentència.

Ha instat els líders polítics a pensar més enllà dels comicis del proper 10 de novembre, que es treballi en un diàleg i que mirin de formar part de la solució i no d’agreujar el problema.

“Durant la campanya, haig de demanar als responsables polítics que tinguin la mirada curta i que posin les bases per solucionar el conflicte polític”, ha sostingut, i ha demanat que es tingui serenor, enteniment i la voluntat de seure en una taula.

Així mateix, la primera edil barcelonina ha afirmat que no serà fàcil promoure aquest diàleg perquè “no és un bon moment per fer política amb aquesta sentència tan dura” que, en les seves paraules, ha fet tant de mal a Catalunya.

Nou comentari