Colau demana a Maragall que faci una oposició diferent de la que va fer Bosch

L'alcaldessa es reunirà amb el líder d'ERC a l'Ajuntament la setmana que ve i vol que sigui el seu soci prioritari fora del govern

Ada Colau continua entestada a tenir un tripartit de facto a l'Ajuntament de Barcelona i demanarà a Ernest Maragall que faci una oposició diferent de la que va fer el seu predecessor com a líder municipal d'ERC, Alfred Bosch. Segons ha explicat l'alcaldessa en una entrevista al programa Els Matins de TV3, en la reunió que tindrà la setmana que ve amb el republicà –serà el primer dels líders municipals amb qui es trobarà un cop engegat el mandat–, li farà saber la seva "disposició" per treballar en les propostes de ciutat que els interessin. "Coincidim en moltes coses i, ja que no hem pogut fer un govern tripartit, m'agradaria que ERC tingui un paper protagonista en els acords i no d'oposició ni de bloqueig", ha dit.

"Li faré arribar a Maragall que el mandat anterior no va ser senzill, va ser un mandat que va protagonitzat Alfred Bosch, ERC va tenir una posició molt dura i em va sobtar, va ser una sorpresa, perquè creia que era una de les forces amb qui més havíem de coincidir", ha afegit. Feta aquesta crítica a Bosch, ha assegurat que ara vol "mirar endavant" i començar una nova etapa amb Maragall. 

Colau també ha admès que la nit electoral era "difícil d'imaginar" que un mes i mig després es faria un ple com el d'ahir, amb ella com a alcaldessa i un govern bipartit amb el PSC. "Han canviat moltes coses i els pactes ara han de ser la norma, no només als ajuntaments, sinó als Parlaments i a tot arreu", ha subratllat.

Més info: Un 20,3% dels barcelonins volia un govern de Maragall i Colau

L'alcaldessa també espera arribar a acords amb Junts per Catalunya. "Abans no, però ara estan molt interessats en l'emergència climàtica, Elsa Artadi se'n preocupa", ha recalcat.

Sí que s'ha mostrat sorpresa pel fet que ahir Junts per Catalunya va ser l'únic grup municipal que va votar en contra del cartipàs pactat in extremis, que va comptar amb el sí dels comuns, el PSC, ERC, el PP, el grup de Valls i l'abstenció de Ciutadans. "No sé per què Artadi va parla d'hostilitat. Es va parlar amb tothom, es va expressar la voluntat de buscar acords, i més aviat va ser Junts per Catalunya que es va voler mantenir fora d’un acord en què va participar tothom", ha retret.

Més informació
Comentaris (5)
Comuns,la crosta de PPSoE. Fa 7 mesos
La tía flipa.
odisea Fa 7 mesos
No mereces una segunda oportunidad,tendras que apechugar con ciudadanos tus socios,de verguenza.
Luna Barceló Fa 7 mesos
Jo demanaria a Colau més seriositat en les seves declaracions que mai arriben a ser certes i que no ens dugui persones de fora de Barcelona per fer el nostre pregó de festes. No necessitem carcamals que desconeixen la nostra realitat com a país. Som una gran capital d'Europa encara que li pesi a l'estat español. Visca Catalunya Independent!!!
joanr Fa 7 mesos
Aquesta botiflera li està demanant un nou tripartit Comu-PSC-ERC i tot fa pensar que la desapareguda dignitat d'ERC cedirà.
però de que vas Fa 7 mesos
ui si, la okupa kolau vol un camí planer, però de que vas, treballa, fes les coses bé, i guanyat a l'oposició